Detail info
Close

Erik Truffaz

Erik Truffaz

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 13.10.2015 o 20:00
Miesto konania/Place of event: Ateliér Babylon, Nám. SNP 14 / Kolárska 3, Bratislava


Popis/Description: 

V utorok 13.októbra 2015 zažije bratislavský klub Babylon malý hudobný sviatok. Na Slovensko sa totiž vracia jeden z najvýznamnejších a najuznávanejších jazzových trubkárov súčasnosti francúzsky hudobník ERIK TRUFFAZ so svojim kvartetom, aby tu v predpremiére predstavil skladby zo svojho pripravovaného nového albumu DONI DONI.

Tento skvelý a originálny trubkár, kritikmi označovaný za pokračovateľa Milesa Davisa a zároveň za jedného z veľkých hudobných inovátorov, má na svojom konte doteraz takmer dvadsiatku albumov (vrátane dvoch kompilácií a samplov) a viacero prestížnych ocenení. Na bratislavskom koncerte sa predstaví so svojimi tradičnými spoluhráčmi – Marcellom Giulianim (Bass), Benoîtom Corbozom - (Piano/Fender Rhodes / Hammond B3) a s novou posilou – mladým a nádejným bubeníkom Arthurom Hnatekom (Drums). Všetci sa podieľali aj na natáčaní nového albumu DONI DONI, vychádzajúceho v januári 2016. Truffaz si ale k spolupráci na ňom prizval aj ďalších umelcov - svetoznámu afrospeváčku Rokiu Traoré z Mali a svojho dlhoročného priateľa a uznávaného francúzskeho hiphopera Oxmu Puccina. Podľa Erikových slov mu bola pri tvorbe nového albumu bohatou inšpiráciou aj krásna a čarovná spolupráca s juhoafrickou tanečnou skupinou Vuyani, ktorá sa podpísala aj pod konečným farebným koloritom albumu. 

Chcelo by sa povedať, že hudba Erika Truffaza zraje vekom, ale bolo by to asi nespravodlivé voči jeho predchádzajúcim projektom. Celkom isto však môžeme povedať, že to čo rokmi stúpa na cene, je jeho hudobné majstrovstvo, inovatívnosť a pokora s akou spája rôznorodé, na prvý pohľad nespojiteľné, hudobné vplyvy naprieč žánrami a štýlmi, vytvárajúc očarujúcu novú hudobnú entitu. Absolútna súhra tohto kvarteta, šlapajúca rytmika, hypnotické klávesy, presne vykreslená basa a neúnavné bicie posúvajúce vpred tvoria jeden hudobný organizmus a zároveň dokonalý podklad pre extatické no zároveň éterické Truffazove trúbkové sóla, poskytujúce nám celkom nový, atmosferický hudobný zážitok. V tomto prípade nie je dôležité, akým žánrovým označením by sme ho, ak to je vôbec možné, pomenovali. Uspokojme sa citáciou jeho vlastných slov : „Nesnažím sa byť tým či oným. Chcem byť len sám sebou, berúc si inšpiráciu z vecí, ktoré milujem.“ A o tom, že je svojský a sám sebou tým úplne najlepším spôsobom, nemôže byť pochýb. Príďte sa o tom presvedčiť na jeho bratislavský koncert a možno sa jeho hudba stane jednou z vecí, ktoré začnete milovať vy. 

Vstupné/Entry
17,00 EUR / státie
29,00 EUR / balkón sedenie

Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts, and tickets for children: bez nároku na zľavy.

photo: © Nico Gomez



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Erik Truffaz
Top