Detail info
Close

PETER LIPA & BAND, hosť GLENDA LOPEZ /CUB/

PETER LIPA & BAND, hosť GLENDA LOPEZ /CUB/

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum: 27.8.2015 o 19:30hod.
Miesto konania: ELESKO wine park, Partizánska 2275, Modra
+ welcome drink v cene

Popis/Description:
Peter Lipa
Je najvýznamnejšia osobnosť slovenskej jazzovej scény. Vytvoril osobitý vokálny prejav s dôrazom na text. Jeho hudba vychádza zo spojenia jazzu a blues. Využíva výhodu spevákov, ktorí okrem hudobného materiálu, teda tónov, harmónie a rytmu, môžu publikum osloviť aj textom. Ako prvý spevák na Slovensku uplatňuje v jazzovej hudbe slovenčinu. V jeho repertoári nájdeme tradicionály, štandardy z oblasti swingu a moderného jazzu. Rodák z Prešova, už od detstva inklinoval k hudbe. Od svojich dvanástich rokov sa učil hrať na husle, neskôr na trúbku, trombón a na gitaru. Strednú školu absolvoval v Prešove, potom vyštudoval Stavebnú fakultu SVŠT v Bratislave a pracoval ako redaktor Československého rozhlasu. Dodnes je prezidentom Slovenskej jazzovej spoločnosti.

Glenda Lopez
Je rodáčkou z Kuby, speváčkou a flautistkou, ktorá pochádza zo známej hudobnej rodiny. Vo svojich 26 rokoch spolupracuje so svetoznámymi umelcami ako napríklad Jesus 'Aguaje' Ramos, ktorý režíroval veľa hudobných projektov zoskupenia Buena vista social club. Glenda je manželkou známeho moderátora a zakladateľa hudobnej televízie MUSIQ 1 a prvého mestského festivalu BA CITY BEATS.... spoločný program s Petrom Lipom je lahôdka pre „jazzové uši“ a pohladenie duše každého milovníka hudby.

Netradičná kombinácia slovensko-kubánskej jazzovej dvojice milo prekvapí všetkých návštevníkov vinárstva ELESKO a milovníkov kvalitnej hudby.

Zľavy: bez nároku na zľavu



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top