Detail info
Close

50. Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve

50. Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 10. - 12. júl 2015
Miesto/Place of event: Amfiteáter Detva

Popis/Description:

50. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou Detva 2015

Detva je srdcom jedného z najsvojrázneších a etnograficky najbohatších regiónov Slovenska. Každoročne v druhý júlový víkend sa tu konajú Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve, medzinárodný festival tradičnej ľudovej kultúry.

V dňoch festivalu Detva naplno ožíva hudbou, spevom, tancom a sviatočnou atmosférou. Ponúka bohatstvo a krásu ukrytú v ľudových tradíciách. Festival je obľúbeným a vyhľadávaným podujatím. Teší sa pozornosti a priazni účinkujúcich aj  návštevníkov. Koná sa pravidelne od roku 1966. Od roku 1990 je hlavným organizátorom podujatia mesto Detva.

Festival má vyprofilovanú a  čiastočne ustálenú programovú štruktúru. Tá sa každoročne  dotvára  v závislosti od  dramaturgie toho ktorého ročníka.
V programoch festivalu od začiatku jeho existencie dominujú scénické programy  na hlavnej scéne prírodného amfiteátra. Každoročne je to približne deväť až dvanásť programov uvádzaných v štyroch programových blokoch počas troch dní trvania festivalu (v piatok večer, v sobotu popoludní, v sobotu večer a  v nedeľu odpoludnia). Programovú skladbu tvoria rôzne typy programov zamerané na regionálne, hudobno-spevné a  tanečné špecifiká, interpretáciu, kalendárny a obradový folklór, tvorbu v kolektívoch, ako aj medzigeneračnú transmisiu kultúrnych hodnôt. 

K detvianskym slávnostiam neodmysliteľne patria aj programy domáceho regiónu, ktoré sú  výkladnou skriňou Podpoľania,  jeho tradícií a zároveň snáh Detvy v oblasti uchovávania kultúrneho dedičstva.
Festival je výnimočný tým, že jeho súčasťou je od roku 1974 Krajanská nedeľa, program Slovákov žijúcich v zahraničí. Každoročne sa festivalu zúčastňuje približne  9 -10 folklórnych súborov a skupín Slovákov z rôznych krajín sveta.
Spestrením programovej ponuky bývajú príležitostne aj vystúpenia zahraničných súborov, ktoré umožňujú spoznávať kultúru iných národov.  Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve sa snažia vytvárať priestor aj pre vystúpenia poloprofesionálnych a profesionálnych umeleckých telies. 

Na Folklórnych slávnostiach pod Poľanou v Detve vystupuje okolo 1300 – 1500 účinkujúcich. Záujem o  účinkovanie presahuje možnosti podujatia (výber účinkujúcich je značne limitovaný a podmienený finančno-technickými možnosťami hlavného organizátora - mesta Detva a dramaturgiou jednotlivých ročníkov festivalu).


Vstupné/Entry:


10.7.2015 (piatok)
Vstupné 5 Eur na programový blok, 
zľavnené vstupné pre deti od 6 do 15 rokov, ZŤP a dôchodcovia nad 70 rokov – 2,50 Eur

11.7.2015 (sobota popoludní)
Vstupné 3 Eurá na programový blok, 
zľavnené vstupné pre deti od 6 do 15 rokov, ZŤP a dôchodcovia nad 70 rokov – 1,50 Eur

11.7.2015 (sobota večer)
Vstupné 4 Eurá na programový blok,
zľavnené vstupné pre deti od 6 do 15 rokov, ZŤP a dôchodcovia nad 70 rokov – 2 Eurá

12.7.2015 (nedeľa)
Vstupné 4 Eurá na programový blok, 
zľavnené vstupné pre deti od 6 do 15 rokov, ZŤP a dôchodcovia nad 70 rokov – 2 Eurá


Kompletný Program nájdete TU.

ZMENA PROGRAMU JE VYHRADENÁ!

PREDAJ VSTUPENIEK AJ NA MIESTE KONANIA.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top