Detail info
Close

JUAN DIEGO FLÓREZ

JUAN DIEGO FLÓREZ

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum: 10.02.2016 o 19.30 h
Miesto konania: Slovenská filharmónia, BRATISLAVA

Slovenská filharmónia
Dirigent: Sebastiano Rolli

Ceny platné od 01.09.2015

1. kategória: 199 €
2. kategória: 169 €
3. kategória: 119 €

Popis/Description:
Juan Diego Flórez, tenor

Veľké divadlá sveta vnímajú Juana Diega Flóreza ako belcantového tenoristu par excellence. Jeho výrazný, ľahký a virtuózny spev robí z neho ideálneho interpreta Rossiniho, Donizettiho a Belliniho.

Juan Diego Flórez sa narodil 13. januára 1973 v Lime. Jeho otec Rubén Flórez spieval peruánsku hudbu a interpretoval najmä kreolské valčíky. Od neho zdedil Juan Diego nielen hlas, ale aj lásku k peruánskej a latinskoamerickej hudbe. Aj jeho matka María Teresa milovala túto hudbu a práve ona povzbudzovala svojho syna k hudobnému vzdelaniu.

V roku 1994 spoznal Juan Diego v Lime peruánskeho tenoristu Ernesta Palacia. Toto stretnutie zmenilo jeho život. Palaciovi neušlo, že Juan Diego disponuje vrodenou flexibilitou a ľahkosťou v najvyšších tónoch, čo ho predurčuje na belcantový repertorár, a najmä na Rossiniho opery.

V roku 1996 Juan Diego zachránil inscenáciu Matildy di Shabran, keď zaskočil za chorého tenoristu a hoci mal na prípravu len niekoľko dní, brilantne odspieval premiéru a doslova cez noc sa stal slávnym.

Odvtedy Juan Diego Flórez spieval vo všetkých dôležitých divadlách a koncertných sálach na svete, spolupracoval so všetkými významnými dirigentmi. Jeho repertoár zahŕňa 32 opier. Jeho diskografia pozostáva z ôsmich sólových albumov, ako aj z 12 kompletných nahrávok opier na CD a 11 na DVD. K tomu ešte patrí ďalších sedem produkcií z oblastí kantát, oratórií, atď. Jeho nahrávky získali rad ocenení. Medzi nimi sú Choc du Monde de la Musique, Diapason d'Or, Echo Klassik, Cannes Classical a Gramophone Award, ako aj nomináciu na Grammy za album Bel Canto Spectacular.

Zľavy a vstupenky pre deti, dôchodcov, študentov, zťp:
Bez nároku na zľavy.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top