Detail info
Close

JOSÉ JAMES

JOSÉ JAMES

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 24.11.2015 o 19:00 
POZOR! ZMENA MIESTA KONANIA: 


Pôvodné miesto konania/Place of event: Majestic Music Club, Karpatská 2, Bratislava
Nové miesto konania: Istropolis - Veľká sála, Bratislava

VIAC INFORMÁCIÍ O ZMENE SA DOČÍTATE ---> TU! 
JOSÉ JAMES VYSTÚPI NA PODUJATÍ 
ONE DAY JAZZ FESTIVAL JESEŇ 2015

José James sa vracia na Slovensko uctiť si legendu Billie Holiday

Milovníkov černošských žánrov, hlavne jazzu, bluesu, soulu a hip-hopu, čaká 24. novembra skutočná lahôdka. V rámci cyklu koncertov City Sounds of Bratislava sa do hlavného mesta Slovenska vráti José James. Tentokrát hip-hopový jazzman poteší svojich fanúšikov vlastnými verziami skladieb od legendárnej speváčky Billie Holiday. Tej svojim aktuálnym albumom vzdal poctu k 100. výročiu narodenia. 

Naposledy si Slovensko mohlo užiť prítomnosť charizmatického Josého Jamesa pred dvomi rokmi. Vtedy vystúpil s albumom No Beginning No End, ktorý znamenal prielom v jeho kariére. Na základoch pozitívnej kritiky hudobných fajnšmekrov a poslucháčov budoval ďalej nahrávkou While You Were Sleeping (2014) a čerstvou poctou hudobnej legende Billie Holiday s názvom Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday. Túto kolekciu s príťažlivými menami jazzu a bluesu - klaviristom Jasonom Moranom, basgitaristom Johnom Patituccim a bubeníkom Ericom Harlandom nahral pod producentskou taktovkou Don Was. 

"Nikdy to pre mňa nebolo o tom, či to bude jazz alebo hip-hop. Všetko to bolo o kreatívnych ľuďoch, ktorí mali rozdielne zvuky," opisuje svoje štúdium na prestížnej New School for Jazz and Contemporary Music in NewYork City. Do uší ľudí sa dostal náhodou. Jeho prvotín sa chopil dídžej z verejnoprávneho BBC Radio 1 a zaradil ho do svojho playlistu, pričom ho neskôr aj získal pre svoje vydavateľstvo Brownswood Recordings. Pod jeho hlavičkou vydal albumy The Dreamer (2008) a Blackmagic (2010). Podmanivou fúziou jazzu a hip-hopu oslovil magazíny Okayplayer a Wax Poetics, ktoré sa predtým orientovali výhradne na hip-hop a soul. 

Hojný počet vystúpení a experimentov dostali Josého Jamesa k značke Blue Note. Prestížny hudobný dom sa o neho stará od singla Trouble, s ktorým putoval od jednej známej americkej talk show k druhej. Ako tento výnimočný hudobník vníma hudbu? “Keď som vyrastal, vyzeralo to tak, že každý mesiac vychádzal nejaký prelomový album. Bolo to naozaj vzrušujúce obdobie pre fanúšikov hudby.  Pamätám sa nedočkavosti na album od 10 000 Maniacs alebo Ice Cube. Tam sa nahromadila moja kreativita," povedal 37-ročný inovátor. 

Ak ste si nechali pred dvomi rokmi ujsť vystúpenie jedinečného multiinštrumentalistu a rúcača hraníc medzi žánrami, nevynechajte druhú šancu. Už 24. novembra o 19. hodine vám v bratislavskom MMC predvedie všetko to, v čom ho inšpirovala legenda černošských žánrov Billie Holiday.

Vstupné/Entry
Plocha:  od 19,00 EUR - voľné sedenie (Cena sa bude postupne navyšovať.)
Balkón: 36,00 EUR - voľné sedenie

Zľavy pre deti, študentov, dôchodcov, zťp: bez nároku na zľavy.
Vozíčkar: 9,50 EUR

Ďalšie koncerty CITY SOUNDS nájdete tu.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture JOSÉ JAMES
Top