Detail info
Close

THE STANLEY CLARKE BAND /USA/

THE STANLEY CLARKE BAND /USA/

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 07.03.2016 o 19.00 h
Miesto konania/Place of event: Dom odborov - ISTROPOLIS, Trnavské mýto 1, Bratislava


Popis/Description:

Po neuveriteľných troch dekádach sa do naších končín vracia s vlastným projektom basgitarový virtuóz Stanley Clarke. Na jar 2016 sa však štvornásobný držiteľ ceny Grammy so 40-ročnou kariérou nebude musieť už nikomu predstavovať, a tak sa môže naplno sústrediť na predstavenie svojho nového albumu The Stanley Clarke Band: UP. Ako názov štúdiovky sľubuje, geniálny džezmen nenechá nikoho sedieť.

7. marca 2016 vytrhne Slovákov zo zimného spánku exkluzívny koncert žijúcej legendy jazz fusion Stanleyho Clarkea. V bratislavskom Istropolise naladí svojou energickou novinkou fanúšikov fúzie jazzu, rocku a funku, pričom spoločnosť mu bude robiť aj jeho Stanley Clarke Band. Zvestovať jar s fenomenálnym basgitaristom prídu aj 16-ročný talentovaný Gruzínec Beka Gochiashvili na klavíri, Cameron Graves zo Spojených štátov amerických zahrá na klávesoch a bicie obhospodári Kanaďan Michael Mitchell. Celú zostavu, ktorá nedovolí jarnej únave, aby sa zmocnila milovníkov jazzu, prináša cyklus koncertov City Sounds of Bratislava.

Na Slovensku ako doma

Prvý basgitarista v žánri jazz fusion, ktorý po celom svete vypredáva haly, už pozná Bratislavu dôkladne. Hoci tu s vlastným projektom vystupoval naposledy v roku 1985, robil spoločnosť iným podobne veľkoformátovým hviezdam. Počas jazzového festivalu v roku 2008 sa dal dokopy pre potreby formácie s Marcusom Millerom a Victorom Wootenom pod názvom S.M.V. O rok neskôr sa v hlavnom meste Slovenska objavil znova, no vtedy bol súčasťou zoskupenia The Power of Three. Do trojice si ho pozval iný nositeľ Grammy Chick Korea a vibrafónista Gary Burton.

O pár mesiacov sa však znovu pripomenie s vlastnou tvorbou The Stanley Clarke Band: UP. Nahrávka vyšla 30. septembra, čo je len nedávno, takže návštevníci slovenského koncertu budú medzi prvými, ktorí si vypočujú novinky z doposiaľ najrytmickejšieho Clarkovho albumu. O produkciu sa postaral sám a ako tvrdí, chcel dať priestor elektrickej, ale tiež akustickej basgitare narovnako.

Zberateľ ocenení

O tom, že slovenskí fanúšikovia budú čeliť naozaj populárnej a hudobne kvalitnej špičke, svedčí aj nespočetná zbierka ocenení. Clarke sa stal prvým Jazzmanom roka prestížneho hudobného magazínu Rolling Stone a za svoj celoživotný prínos získal uznanie od Bass Player Magazine. Medzi ďalšie úspechy možno rátať aj to, že ho v roku 2004 zahrnul Los Angeles Magazine medzi prvých 50 najvyplyvnejších ľudí, pričom 5 rokov predtým odtlačil svoje dlane do hollywoodskeho Rock Walk chodníka na Sunset Boulevard. Samostatne treba poznamenať aj jeho vlastníctvo čestného kľúča k mestu Philadelphia.

Ani na poli filmovej hudby nie je meno Stanley Clarke zanedbateľné. Pracoval na vyše 65-ich filmoch a televíznych projektoch, medzi inými napríklad aj na Romeo musí zomrieť alebo The Best Man Holiday. Vďaka tomu má na konte nominácie na televízne ceny Emmy a BMI. V roku 2014 mu dokonca ponúkli členstvo v Akadémii filmových umení a vied. Tá je zodpovedná za udeľovanie cien Oscar.

Stanley Clarke je so svojou kapelou nielen zárukou kvality, ale sľubuje aj výnimočný zážitok zo stretnutia s cenami ovenčenou legendou, ktorá ani po štyroch dekádach činnosti nezabúda na hlavnú a jedinú svoju vášeň - lásku k hudbe. Práve z tohto dôvodu prichádza svojich slovenských fanúšikov prebrať z dlhého zminého spánku a zabaviť nahrávkou The Stanley Clarke Band: UP.


Vstupné/Entry: od 25,00 EUR
Zľavy/Discounts: Vozíčkar 11,00 EUR

Ďalšie koncerty CITY SOUNDS nájdete tu.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture THE STANLEY CLARKE BAND /USA/
Top