Detail info
Close

SĽUK - Krížom krážom

SĽUK - Krížom krážom

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum a miesto konania/Date and place of event:
23.7.2016 o 17:00, Amfiteáter Zemplínska Šírava stredisko Lúč

Cena/Price:

» do 17.júla 10€
» od 18. – 22. júla 12€
» 23. júla na mieste 14€

Popis/Description: 

Slovenský ľudový umelecký kolektív SĽUK vás pozýva na svoje jedinečné predstavenie Krížom-krážom dňa 23. júla 2016 o 17:00 v krásnom prostredí zrekonštruovaného Amfiteátra Zemplínska Šírava, ktorý minulý rok opäť po dlhej dobe ožil.
Príďte si aj so svojimi priateľmi vychutnať ľudovú kúltúru Slovenska.
Ako hosť sa so svojim programom predstaví Viňančan a Lučane.
Tešíme sa na vás :-)

Popis predstavenia Krížom - krážom:
Predlohu k projektu Krížom-krážom tvoril pôvodný folklórny materiál z etnografických výskumov a ich textových, fotografických, zvukových alebo filmových záznamov. Východiskom autorov k umelecko-estetickému spracovaniu archívneho materiálu bolo využitie poeticko-estetických princípov a javov, ktoré nachádzame aj v ľudovej tvorbe: improvizácia, inovácia, výnimočné interpretačné schopnosti niektorých členov lokálneho spoločenstva, teatrálnosť, grotesknosť, irónia, komika, exotika, móda, vplyv tzv. vysokého umenia, infiltrácia prvkov iných etník a spoločenských skupín, a napokon aj vplyv dobových kultúrno-spoločenských a politicko-ekonomických pomerov.

Autori spracovali viaceré etnografické regióny Slovenska, pričom raz kladú dôraz na materiál z konkrétnej lokality (Terchová, Kunov, Kozárovce, Horné Orešany), inokedy na materiál v širšom regionálnom kontexte (Horný Liptov, Myjavsko). Inšpiráciou pre niektoré programové čísla boli typy tancov (Verbunk, Odzemok) alebo obradové a spoločenské príležitosti s dramatickým potenciálom, ktorý tvorcovia využili pri svojej umeleckej realizácií s uplatnením vlastných autorských vízií (Execírka, Kmotry, Zapletance).

Námet a scenár: Juraj Hamar
Réžia: Peter Maťo
Dramaturgia: Lenka Filipová
Choreografia: Laco Cmorej, Stano Marišler, Ján Ševčík, Marek Grega
Hudba: Stano Palúch, Andrej Jarolín, Róbert Lakatoš, Peter Michalovič, Vladimír Moravčík, Milan Rendoš
Scéna: Marek Hollý
Kostýmy: ÚĽUV a SĽUK
Svetelný dizajn: Ján Čief
Grafický dizajn: Julo Nagy

Účinkujú: tanečný súbor, ľudová hudba, spevácka skupina SĽUK-u a sólisti multiinštrumentalisti

Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts, and tickets for children: Deti do výšky 1m vstup zdarma v doprovode dospelej osoby s platnou vstupenkou.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture SĽUK - Krížom krážom
Top