Detail info
Close

Hurra Torpedo

Hurra Torpedo

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 29.04.2016 o 20.00 h
Miesto konania/Place of event: Ateliér Babylon, Námestie SNP 14 / Kolárska 3, Bratislava 
Cena/Price: 14,00 EUR - obmedzené množstvo, cena sa bude zvyšovať !
Predaj aj na mieste konania - vstupné 15,-Eur

Popis/Description:

Nórske trio Hurra Torpedo rozozvučí kuchynské spotrebiče v bratislavskom Ateliéri Babylon 29. 4. 2016

Šialené coververzie Lady Gaga, Pixies nebo Adele v podaní nórskej skupiny Hurra Torpedo, ktorá namiesto bežných hudobných nástrojov používa staré chladničky, sporáky, práčky alebo mikrovlnky.

Trio performerov v štýlových modrých teplákoch sa do širšieho povedomia dostalo pred niekoľko rokmi, keď si milióny ľudí na internete pozreli ich klip s kuchynskou coververziou hitu Total Eclipse Of The Heart. Záznam nórskej televízie urobil z kapely cez noc internetový fenomén.

Hurra Torpedo sa predstavili tiež v kontroverzných reklamách na obchod s elektronikou, ktoré vysielali v českých i slovenských televíziách. Severania tam na spotrebičoch zahrali a zaspievali koledy Pásli ovce valasi a Poďme bratia do Betléma.

"Sme vzrušení z myšlienky, že môžeme hrať na Slovensku, a to najmä po fyzickej stránke. Viete, pochádzame z malej krajiny, ktorá sa nazýva Nórsko a museli sme prekonať mnohé moria a oceány, aby sme sa k vám dostali. U nás žijú iba polárne medvede a soby, s ktorými jeme wafle každú sobotu, takže je to príjemná zmena," uviedli v exkluzívnom rozhovore pre Hudba.sk členovia Hurra Torpedo. 
Partnerom akcie je Asekol SK - organizácia, ktorá zabezpečuje kolektívne nakladanie s elektroodpadom.

Hurra Torpedo – Symfónia kuchynských spotrebičov
Trio vzniklo na začiatku deväťdesiatych rokov ako súčasť umeleckého kolektívu Duplex s cieľom prehrávať na kuchynských spotrebičoch popové hity 80.rokov. V roku 1995 si vyslúžili pozvánku do nórskej televíznej show Lille lordag (Malá sobota), v ktorej divákom predstavili fantastickú úpravu Total Eclipse Of The Heart od speváčky Bonnie Tyler pre elektrickú gitaru, sporák, dve práčky a mrazničku. Traja fúzači v spraných teplákových súpravách s vážnou tvárou na pódiu mučia elektrické spotrebiče do rytmu osemdesiatkového slaďáku, ktorého slová spevák deklamuje s bizarným nórskym prízvukom – a to je presne materiál, z ktorého sa rodia internetové fenomény. Klip sa začal po sieti šíriť ako lavína a veľmi rýchlo ho videlo milión ľudí.

Hurra Torpedo začali dostávať ponuky na vystúpenia, skladbu promptne vydali na singli, stali sa súčasťou reklamnej kampane jednej automobilky a dokonca sa mohli vypraviť na americké turné, kde vznikol aj fiktívny dokument The Crushing Blow. V roku 2006 natočili novú platňu Kolossus Of Makedonia na ktorej sa ich kuchynského remixu dočkal i hit Toxic of Briney ale i klasika Pixies Where Is My Mind. Hurra Torpedo sú projektom, ktorí vtipne atakuje naše predstavy o hudbe a o tom, kde sú jej hranice.

Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy/without any discounts.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Hurra Torpedo
picture Hurra Torpedo
Top