Detail info
Close

The Mission

The Mission

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 24.10.2016 o 20:00 h. 
Miesto konania/Place of event: Majestic Music Club, Karpatská 2, Bratislava


Popis/Description:

V roku 2016 absolvuje svoju slovenskú koncertnú premiéru aj kultová britská kapela The Mission, ktorá patrí k "zlatému fondu" nezávislej scény 90. rokov. Partia okolo charizmatického speváka Waynea Husseyho sa v 90. rokoch na ostrovoch považovala za jedno z najlepších koncertných zoskupení
a patrila k okruhu interpretov ako U2, The Cure či The Sisters of Mercy.

Ich bratislavský koncert sa uskutoční 24. októbra 2016 v klube MMC.

The Mission sa dostali do povedomia fanúšikov v roku 1987 ako predkapela U2 na turné k ich najslávnejšiemu albumu The Joshua Tree, o rok neskôr predskakovali na turné The Cure k albumu Disintegration. Povesť jednej z najlepších koncertných kapiel bola razom na svete a v ďalších rokoch sa
The Mission stávali častými headlinermi najväčších vtedajších nezávislých festivalov ako Reading či Pinkpop.

The Mission sú považovaní za jedného z hlavných priekopníkov gothic-rocku, na čom nič nemení ani fakt, že počas ich hudobného vývoja koketovali postupne s iks ďalšími žánrami vrátane folku a popu.

Kapela vznikla v Leedse v roku 1986 "odštiepením" polovice členov vtedajších The Sisters of Mercy. Gitaristu a speváka Husseyho a basáka Craiga Addamsa doplnili ešte bubeník Mick Brown z Red Lorry Yellow Lorry a druhý gitarista Simon Hinkler z Pulp.

Zaujímavosťou je, že po desaťročiach trvajúcich personálnych rošádach sa Husseymu podarilo obnoviť takmer úplnú pôvodnú zostavu a v Bratislave sa teda predstavia až traja zakladajúci členovia kapely. Jediným "nepôvodným" členom tak bude bubeník Mike Kelly.

The Mission vydali počas svojej kariéry desať radových albumov, najvyššie to dotiahli v roku 1988 s albumom Children - na druhé miesto britského albumového rebríčka. Na bratislavskom koncerte určite nebudú chýbať ich najznámejšie single ako Wasteland, Tower of Strength, Butterfly on a Wheel
či Deliverance.

The Mission sa vyberajú na turné po dlhých piatich rokoch, pričom to predošlé bolo kompletne vypredané. Záverečný koncert turné v londýnskej Brixton Academy s kapacitou 5000 divákov bol dokonca vypredaný už pol roka vopred. To sa písal rok 2011 a kapela oslavovala 25-te výročie na scéne - tohtoročné turné bude už pripomienkou 30-ročného "jubilea".

"Pamätám si, ako začiatkom 90-tych rokov redakcia Melody Makeru tipovala, kto z našej kapely umrie prvý. Ale my sme stále tu, živí a zdraví," hovorí dnes Hussey s odvolaním na búrlivé muzikantské začiatky. "Nedokázali by sme to, nebyť nášho geniálneho obecenstva. Táto oslava patrí jemu."

Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy/without any discounts.

Ďalšie koncerty ORE POLE.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture The Mission
Top