Detail info
Close

The Blessed Beat

The Blessed Beat

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

The Blessed Beat je taliansko-slovenská kapela troch umelcov mladej generácie, ktorí­ spolupracovali s hudobníkmi ako Eivind Aarset, Nils Petter Molvaer, David Sylvian, Brian Eno, Jan Bang, Bjorn Charles Dreyer, Xploding Plastix, Boschamas, Berserk, Gergo Borlai, Terry Bozzio, Scott Henderson, Lenka Dusilová, Tadeusz Sudnik, Anne Chris Bakker, Paolo Fresu, Steven Wilson, Lorenzo Feliciati a mnoho ďalších. Hudba The Blessed Beat absorbuje a odzrkadľuje množstvo hudobných nálad (jazz, elektronika, improvizovaná hudba) a udržuje si závideniahodný individualizmus a vysoko kvalitnú úroveň, ktorá spája hudobnú kreativitu s veľmi dynamickým a hlbokým obsahom.                                                                                                                         

Zostava: David Kollar (SK) - gitara, elektronika, Paolo Raineri (IT) - trúbka, Simone Cavina (IT) - bicie, elektronika 

Vchod otvorený od: 18.30 h 
Dĺžka podujatia: 90 min. 

Zľavy pre, študentov, dôchodcov, zťp: 3 €

Dátum/Date: 12.11.2016 o 20.00 h
Miesto konania/Place of event: Blue Note, J. Hašku 18, Nové Mesto nad Váhom
 

Popis/Description:
Hudba The Blessed Beat absorbuje a odráža komplex hudobných nálad (jazz, elektronickú a improvizovanú hudbu). Zachováva individualizmus a vysoko kvalitné remeselné spracovanie, ktoré sa rozprestiera v hudobnej tvorivosti a žánrovej pestrosti. Skupina je zložená z troch umelcov mladej generácie, ktorí spolupracovali s hudobníkmi ako Pat Mastelotto z King Crimson, Eivind Aarset, Bjorn Charles Dreyer, Berserk Band, Gergo Borlai, Lenka Dusilová, Tadeusz Sudnik, Tomasso Colliva, Stefano Battaglia. David a Paolo sú členmi nového projektu bubeníka King Crimson s názvom KOMARA . Projekt KOMARA bol vysoko hodnotený v magazínoch na celom svete. Písal o ňom aj Robert Fripp a skupina Tool, ktorej gitarista Adam Jones pripravil obal k albumu.

Slovenský gitarista a skladateľ David Kollar vydala deväť žánrovo rozsiahlych albumov, pripravil hudbu pre viac ako 18 filmov a pracoval na mnohých multimediálnych projektoch ako Artrance, Debris Company alebo SpitFire Company. Jeho posledná sólo nahrávka, 2013'sThe Son sa zaradila do Top nahrávok roka v Guitar Moderne magazíne v USA, Francúzskom A Decovrir Absolument, server Doba.sk zaradil album do 30 najlepších nahrávok ČeskoSlovenskaa získal nomináciu na Rádio Head awards. Vďaka nomináciam odohral v roku 2014 turné v USA.

Trubkár Paolo Raineri pracuje a tvorí s nástrojom v reálnom čase.Vytvára éterické zvuky a kombinuje ich s klasickým hraním a sound processingom. Tento talianský hudobník kombinuje škandinávske nujazzové vplyvy s psychadelickým rockom, experimentálnymi a voľnými improvizáciami vo svojom ocenenom projekte Junkfood 4TET.

Simone Cavina, taliansky bubeník, ktorý kvôli svojej všestrannosti hrá v mnohých a rôznych hudobných projektoch od radikálnej improvizácie, avant rocku, cez jazz, funky až po písanie piesní. Jeho hudobný výskum ho vedie cez elektroakustickú a elektronickú hudbu, čo mu umožnilo rozšíriť svoju hudobnú inšpiráciu a jeho štýl bubnovania v nových teritóriách.

Line up:
David Kollar - gitara
Simone Cavina - bicie, elektronika
Paolo Raineri - trúbka

Vstupné/Entry: 8,00 EUR 
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy/without any discounts.

Potrebná rezervácia stola na telefónnom čísle 0902 608 912 alebo na maili info@bluenote.sk



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture The Blessed Beat
Top