Detail info
Close

A FEJEDELEM – KNIEŽA, musical

A FEJEDELEM – KNIEŽA, musical

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum a miesto konania/Date and place of event:
30.10.2016 o 18:00 hod., Divadlo Grand Košice, Masarykova ul. 2, Košice

Cena/Price: od 15€

Popis/Description: Milované mesto Košice kniežaťa Františka II. Rákócziho, si pripomína 110. výročie prevezenia a znovu pochovania jeho pozostatkov v Dóme sv. Alžbety. Prejavuje poctu jeho nezlomnej vôli a statočnosti v boji za slobodu národov bývalého Uhorska.
Osobnosť kniežaťa Františka II. Rákócziho ako súčasť dejín strednej Európy, svojho času spájala mnohé národy a národnosti Uhorska v spoločnom boji za slobodu. Svoju povstaleckú armádu, v ktorej bojovali bok po boku predovšetkým Maďari, Slováci, Rusíni, Rumuni a Poliaci, viedol Rákóczi pod zástavou „CUM DEO PRO PATRIA ET LIBERTATE“ – s Bohom za vlasť a za slobodu.
Po porážke povstaleckých vojsk musel odísť do vyhnanstva a v roku 1735 zomrel v tureckom meste Rodošto (dnes Tekirdag). Jeho pozostatky v októbri 1906 boli prevezené do Košíc a 29-ho pochované v krypte košického Dómu.
Po 110. rokoch túto udalosť pripomenieme slovenskou premiérou rockového musicálu o živote Františka II. Rákócziho.

Kassa, II. Rákóczi Ferenc fejedelem szeretett városa, hamvai hazaszállításának és a Szt. Erzsébet Dómban történt újratemetésének 110. évfordulójára emlékezik. Kegyelettel adózik a fejedelem töretlen bátorsága és harca előtt, amelyet a hajdani Magyarország népeinek felszabadításáért vívott.
II. Rákóczi Ferenc személyisége a maga idejében a szabadságharcon keresztül a történelmi Magyarország egyes nemzeteinek és nemzetiségeinek együttműködését eredményezte. Felkelő hadseregének zászlaján, amelyben elsősorban magyarok, szlovákok, rutének, románok és lengyelek harcoltak a „CUM DEO PRO PATRIA ET LIBERTATE” – Istennel a hazáért és szabadságért jelszó ékeskedett.
A felkelő seregek veresége után száműzetésbe vonult és 1735-ben halt meg a törökországi Rodostóban (ma Tekirdag). Hamvait 1906 októberében szállították Kassára, ahol 29-én a kassai Dóm kriptájában helyezték örök nyugalomba.
Száztíz év múltával erre az eseményre emlékezünk a II. Rákóczi Ferenc életéről szóló rock musical szlovákiai bemutatójával.

Viac info/More informations: Dĺžka podujatia - 150 minút

Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts, and tickets for children: Bez zľavy.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture A FEJEDELEM – KNIEŽA, musical
picture A FEJEDELEM – KNIEŽA, musical
picture A FEJEDELEM – KNIEŽA, musical
picture A FEJEDELEM – KNIEŽA, musical
picture A FEJEDELEM – KNIEŽA, musical
picture A FEJEDELEM – KNIEŽA, musical
picture A FEJEDELEM – KNIEŽA, musical
Top