Detail info
Close

Pokus (V hľadaní spirituality)

Pokus (V hľadaní spirituality)

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum a miesto konania/Date and place of event: 28.1.2017 o 20:00h., Divadelné štúdio DISK v Trnave na Kopánke
Cena/Price: 5 Eur

Popis/Description:
Divadlo S.T.O.K.A. Pokus (V hľadaní spirituality)
Video - divadelná inscenácia.

Dominantou predstavenia nie je činoherná herecká akcia, ale videoprojekcie, ktoré spájajú prvky činoherné a výtvarné. Ťažiskové významové roviny sú téma divadla ako duchovného stavu jedinca, úvahy o konečnosti myslenia, vedy či sveta. Videodivadelné predstavenie sa pokúša nájsť duchovné korene divadelnej tvorby v agresívnom prostredí moci, ktorej bytostnou podstatou je despiritualizáca človeka.

Účinkujú: Martin Kollár, Branislav Mosný, Lýdia Petrušová a iní.
Výtvarná spolupráca: Miriam Struhárová

Videosekvencie a réžia: Blaho Uhlár

Premiéra: 30. novembra 2011 v Tangere Studio na Páričkovej 18 (bývalá Cvernovka), objekt č. 107 v Bratislave o 20,00 hodine.

Projekt sa realizuje s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky a Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Intenda.

Pokus, o ktorom je vopred známe, že neuspeje, by sa ani pokusom nemal nazvať. Ale hlavne vo vede je známe, že mnoho nových poznatkov a objavov vzniklo ako bočný produkt bádania, ako niečo, čo nikto vynájsť neplánoval. Je preto logické, že experiment, ktorý si kladie za úlohu vyvrátiť možný nový objav, môže vynájsť objav celkom nový, nečakaný. Zámerom projektu je vypátrať možnosť realizácie nezávislého projektu v prostredí, ktoré uprednostňuje vznik predstavení v inštitucionálnych podmienkach. Projekt by mal priniesť nové dielo v ponuke nezávislých divadelných produkcií.

Predstavenie trvá 1 hodinu a 20 minút.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Pokus (V hľadaní spirituality)
Top