Detail info
Close

100 ROKOV TANGA

100 ROKOV TANGA

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum a miesto konania/Date and place of event: 
8.apríl 2017 o 19.00 hod., Mestské divadlo P.O. Hviezdoslava, Bratislava

Cena/Price: 15 Eur a 20 Eur

Popis/Description:
Medzinárodný divadelno - tanečný projekt STO ROKOV TANGA – Príbeh veľkej lásky (100 ANNI DI TANGO - Una storia d´amore) v réžii talianskeho režiséra Alfonsa Venerosa prináša do Bratislavy umelecká agentúra LECA production.
Hlavnú postavu stvárňuje talianska herečka českého pôvodu Jitka Frantova Pelikan a v programe účinkujú 3 tanečné páry z Talianska (tanečníci sú viacnásobní Majstri Európy a Majstri sveta v tangu) a argentínsky spevák a hudobník. 
Sto rokov tanga - príbeh veľkej lásky je inscenácia plná argentínskeho tanga, ktorá spája majstrovské tanečné umenie argentínskych, talianskych a českých tanečníkov a spevákov. Produkciu sprevádzajú dobové zábery a projekcie, všetko je prepletené tanečnými exhibíciami tanečných párov tanga, spevom a hudbou významného argentínskeho speváka Martina Troncoziho. Atmosférou sprevádza herečka Jitka Frantova Pelikan. V tomto poetickom divadelnom predstavení má aj tanečník svoje nespochybniteľné slovo, doplnené dojemným vyznaním herečky, ktorá tancuje.

Inscenácia prevádza na javisko 8 príbehov o hlbokých a vášnivých láskach k tangu.

O láske k tancu: Životný príbeh najvýznačnejšej tanečnice tanga Carmencity Calderon, ktorá sa narodila pred 100 rokmi, zároveň s tangom, tancovala od detstva a oslávila svoje sté narodeniny v tanci a na parkete.
O láske k spevu: Životný príbeh speváka tanga Carlosa Gardela, ktorý ako najoslavovanejší spevák sveta skončil svoj mladý život pri leteckom nešťastí.
O láske k muzike: Životný príbeh najslávnejšieho skladateľa tanga Astora Piazzollu.
O láske k láske: Bolestný príbeh najväčšieho autora poetických textov tanga Contursiho s milovanou Grisel
a ďalšie.

Projekt je zaujímavý aj tým, že po predstavení bude pokračovať tanečný večer, tzv. milonga priamo v priestoroch divadla, kde budú účinkujúci umelci – tanečníci viesť akýsi minikurz tanga pre všetkých záujemcov z radov divákov. Bude to tiež spojené s čašou vína, takže môže z toho vzniknúť veľmi príjemné podujatie, ktoré nie je „len“ divadelným predstavením, ale tiež interaktívnou akciou, kde sa môžu hostia priučiť umeniu argentínskeho tanga od naslovovzatých majstrov svojho remesla.

Podujatie sa realizuje pod záštitou primátora Bratislavy Iva Nesrovnala.

Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts, and tickets for children: Bez zľavy.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture 100 ROKOV TANGA
Top