Detail info
Close

Zabijak Joe

Zabijak Joe

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Miesto konania: Divadlo Aréna, Viedenská cesta 10, BRATISLAVA


Vtipná a nervy - drásajúca hra


Zápletka hry je šokujúca: rodina v sociálnej núdzi si objedná vraždu vlastnej matky, aby sa dostala k peniazom z jej životnej poistky. Objednávateľom nie je nikto iný ako jej vlastný syn, Chris Smith, mladý muž v dlhoch, totálne bez peňazí a bez perspektívy, ktorý o tejto myšlienke presvedčí aj svojho otca Ansela. Rodina s matkou už dlhšie nežije. Ansel má druhú ženu a pod jednou strechou bývajú aj s Chrisovou neplnoletou sestrou Dottie. Hlavnou postavou celého príbehu je tajomný zabijak Joe (Marek Majeský), ktorý krutú objednávku príjme, na jej realizáciu si však vyhradí vlastný čas aj spôsob. Kým otec a syn hľadajú cestu, ako zohnať peniaze na dohodnutú odmenu, Joe začne tráviť čoraz viac času v dome s mladou Dottie. Drsný, čierny humor a atmosféra amerického vidieka sú základnými prvkami nesmierne vtipnej a zároveň nervy-drásajúcej hry, v ktorej od začiatku do konca neviete, ako sa udalosti vyvinú.

Killer Joe (Zabijak Joe) je debutová hra jedného z najvýznamnejších súčasných amerických dramatikov Tracyho Lettsa (okrem iného autora hry August: Stratení v Oklahome, podľa ktorej bol nakrútený úspešný film s Juliou Roberts a Meryl Streep v hlavných úlohách). V roku 2011 nakrútil William Friedkin, výrazná osobnosť americkej kinematografie (režisér napr. slávneho gangsterského filmu Francúzska spojka), podľa hry Killer Joe rovnomenný film s Matthewom McConagheym (tohoročným držiteľom Oscara) v hlavnej úlohe.

Réžia: Adriana Totiková
Preklad a dramaturgia: Zuzana Šajgalíková
Scéna a kostýmy: Zuzana Formánková a Martina Golianová

Hrajú:
Zabijak Joe: Marek Majeský
Sharla: Diana Mórová
Ansel: Marián Prevendarčík
Dottie: Jana Kovalčiková
Chris: Matej Marušin



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top