Detail info
Close

Mikve

Mikve

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Miesto konania: DIVADLO ARÉNA, Viedenská cesta 10, Bratislava


''dráma súčasnej izraelskej autorky''

Mikve – priestor rituálneho kúpeľa, v ktorom sa veriace židovské ženy pravidelne očisťujú – sa v hre súčasnej izraelskej dramatičky Hadar Galron stáva miestom stretu rôznych prístupov k viere i k životu. Na tomto posvätnom mieste sa postupne odhaľujú osudy miestnych žien, ich tajomstvá a drámy, o ktorých všetci vedia, ale nikto o nich nehovorí. Všetko sa mení príchodom novej pomocníčky Širy, ktorá odmieta zatvárať oči pred ľudským trápením. Vo svojej snahe pomôcť však naráža na bariéru náboženských pravidiel a ľudských predsudkov. Ženy sa najskôr bránia novému pohľadu na vieru i ponúkaným riešeniam. Napokon sa však v dramatickom závere spoločne vzoprú zväzujúcim pravidlám ich spoločenstva. Na pozadí tradičného židovského rituálu otvára táto súčasná hra témy postavenia žien v spoločnosti, vzťahu ortodoxnej komunity k bežnému životu, ale predovšetkým ponúka vynikajúce herecké príležitosti prostredníctvom psychologicky bohatých postáv a ich dramatických osudov.


Réžia: Michal Dočekal
Scéna: Hans Hoffer
Hudba: Michal Novinski
Kostýmy: Katarína Hollá
Dramaturgia: Kristína Cibulková
Hrajú: Zuzana Kronerová, Slávka Halčáková/Renáta Ryníková, Táňa Kulíšková/Milada Rajzíková, Zuzana Kanócz, Táňa Radeva, Eva Matejková, Rebeka Poláková, Zuzana Šemeláková

Dĺžka predstavenia: 2 hodiny 45 minút (vrátane prestávky)



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Mikve
picture Mikve
picture Mikve
picture Mikve
picture Mikve
picture Mikve
picture Mikve
Top