Detail info
Close

Dáma bez kamélie

Dáma bez kamélie

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Miesto konania: DIVADLO ARÉNA, Viedenská cesta 10, Bratislava

 

Marek Maďarič: Dáma bez kamélie

Hra inšpirovaná Dumasovým románom Dáma s kaméliami

Najnovšia hra Mareka Maďariča Dáma bez kamélie už svojím názvom dáva najavo, že nie je len dramatizáciou slávneho románu. Autor sa ním voľne inšpiruje a svoj príbeh zbavený sentimentálnej optiky zasadzuje do súčasnosti. Hra sa odvíja v prostredí dnešnej slovenskej vyššej spoločenskej triedy, ktorá prežíva hmotný blahobyt, rovnako však aj intenzívne osobné tragédie. Láska ku krásnej Rite, ktorej predobrazom je románová Margherita Gautierová, má veľkolepý dramatický oblúk: žena, kvôli ktorej vzťah otca a syna utrpí nezvratnú ranu, stojí otca takmer život, aby sa napokon Rita stala nedostupnou pre oboch – ale až za cenu svojej tragickej smrti.

Marek Maďarič vytvoril novú pôvodnú hru, v ktorej sa postavy navzájom sklamávajú, odhaľujú svoje skryté tajomstvá a zažívajú krach svojich životných predstáv. Osudovú tému lásky stvárňujú v troch polohách – láska kupovaná a predstieraná, láska skutočná, takmer nedosiahnuteľná a napokon i zradená. Motívom Dumasovej predlohy autor dáva archetypálny rozmer ľudskej vášne, ktorá od Dumasových čias až dodnes ostala nezmenená.

Režisér Martin Čičvák vo svojej inscenačnej vízií narába s hrou veľmi originálne – jej dej umiestňuje do jednej vášnivej a horúčkovitej noci v nočnom bare, kde sa osudy protagonistov dramaticky prepletú a smerujú k tragickému finále. Súčasťou inscenácie sú obdivuhodné herecké, spevácke a tanečné výkony všetkých protagonistov. 

Réžia: Martin Čičvák

Hrajú:

Andy: Alexander Bárta
Rita: Natália Puklušová
Karol: Ivan Vojtek
Stano: Braňo Deák
Ďuso: Martin Hronský
Júlia: Dáša Šarközyová
Soňa: Kristína Greppelová
čašník Dodo: Martin Madej
Mária: Jana Oľhová



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Dáma bez kamélie
Top