Detail info
Close

Jánošík 00 7

Jánošík 00 7

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Miesto konania: Mestské divadlo Žilina - Veľká sála, Žilina
Vstupné: 9,00 € (študenti, seniori - 5,00 €; ZŤP - 4,50 €. Zľavnené vstupenky je možné zakúpiť len v pokladnici divadla.)

Popis:
Päť mladých hercov na šikmej ploche politického kabaretu a jedna veľká mystifikácia. Divadelná hra Michaely Zakuťanskej Jánošík 00 7 ponúka v niekoľkých líniách pohľad súčasnej generácie na jánošíkovský mýtus, slovenské dejiny i politickú súčasnosť.

Jánošík - jeden z najväčších, ak nie najväčší hrdina slovenskej histórie. Jánošík idealizovaný, Jánošík odidealizovaný, Jánošík mýtus, anarchista, a dokonca aj politický vzor. Jánošík bez ornamentov, bez vrkočov, ostrihaný, vyzlečený z typického kroja, zbavený valašky, ale zato vybavený novými zbraňami, v čudnom odeve, ktorý sa teraz nosí nielen v Župčanoch. Každá doba potrebuje svojho hrdinu. Kto sú súčasní slovenskí hrdinovia? Čo majú spoločné s Jánošíkom a prečo má Slovač taký vrúcny vzťah k zbojníkom? 

Odmalička nás kŕmia zaručenými pravdami o Jánošíkovi, ktoré sa zakladajú na legendách. A my prinášame našu pravdu. O Jánošíkoch. O hrdinoch. O nás. Do divadla prichádza nová legenda. Nová tradícia. Nová pravda o Jánošíkovi. A my máme jedinú šancu: Buď budeme túto novú tradíciu rešpektovať, alebo musíme vymeniť národ!

Osoby a obsadenie:
Jánošíkológ, Jánošík: Michal Koleják
Jánošíkologička, komediantka Oľga, Rózenkrac: Anna Čonková
Jánošíkológ, poľský Janosik, Otec, Krčmár: Ján Dobrík
Jánošíkologička, Mama, Anička, Zemepani: Ivana Kubáčková
Jánošíkológ, David Uzsák, Gilderštén: David Uzsák

Dĺžka predstavenia: 90 minút

Predstavenie je vhodné pre divákov starších ako 15 rokov.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Jánošík 00 7
picture Jánošík 00 7
picture Jánošík 00 7
picture Jánošík 00 7
picture Jánošík 00 7
picture Jánošík 00 7
picture Jánošík 00 7
picture Jánošík 00 7
Top