Detail info
Close

Zimná cesta

Zimná cesta

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Miesto konania: Mestské divadlo Žilina - Štúdio
Vstupné: 7,00 € (študenti, seniori - 4,00 €; ZŤP - 3,50 €. Zľavnené vstupenky je možné zakúpiť len v pokladnici divadla.)

Zimná cesta, text ktorý nemecká kritika označila za autorkino vrcholné dielo, nie je tradičným dramatickým textom. Ide o osem separátnych segmentov, ktoré spoločne vytvárajú jednotnú, nemilosrdnú víziu súčasného sveta. Autorka, silne ovplyvnená existenciálnou filozofiou Martina Heideggera a romantickým hudobným cyklom Franza Schuberta (Winterreise), hovorí o pocitoch bezmocnosti jednotlivca voči spoločnosti, o veľkej depresii súčasnej generácie tridsiatnikov, otvára dobre známe pocity odcudzenia v partnerských vzťahov. Zároveň sama nachádza silu vyrovnať sa s traumami vlastného života - s patologickým vzťahom k matke, či so životným príbehom svojho otca, ktorý sa po II. svetovej vojne duševne zrútil a rodina ho bola nútená uložiť na psychiatriu. To všetko Jelinek rozpráva jedinečným básnickým jazykom, ktorý prostredníctvom silných, miestami až boľavo konkrétnych obrazov, udiera diváka nevídanou silou.

Osoby a obsadenie:
_: Anna Čonková
_: Ján Dobrík
_:
_: Pavol Krištofek
_: Matúš Kvietik
_: Iveta Pagáčová
_: Kristína Sihelská
_: Barbora Švidraňová

Dĺžka predstavenia: 120 minút

Predstavenie je vhodné pre divákov starších ako 18 rokov

Viac info na www.divadlozilina.eu



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top