Detail info
Close

Folklórne zrkadlenie - Gerulata a Trnavček

Folklórne zrkadlenie - Gerulata a Trnavček

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Miesto : DK Zrkadlový háj , 14.12.2014 , 17:00 h.

FOLKLÓRNE ZRKADLENIE - GERULATA A TRNAVČEK

Detský folklórny súbor GERULATA pôsobí v mestskej časti Bratislava – Rusovce 22 rokov. Názov DFS GERULATA súvisí s historicky zachovalými Rusovcami, kde sú mnohé archeologické nálezy, medzi ktoré patrí aj osada GERULATA z 2. storočia po Kristovi. Rusovce sú známe aj tým, že tu už 65 rokov pôsobí profesionálne folklórne teleso – SĽUK, kde vedúca DFS Gerulata pani Alžbeta Uhráková bola dlhoročnou sólistkou v tanečnej zložke.

www.gerulata.sk   

Detský folklórny súbor Trnavček začal svoju súborovskú folklórnu púť 18. decembra 1999. Pôsobí pri Kalokagatia – Centre Voľného Času v Trnave a občianskom združení Trnavský ľudový cech. Sto detí od 3 do 15 rokov tancuje a spieva predovšetkým piesne, hry i tance z Trnavska.Slovensko je malé, ale nesmierne rozmanité, a preto by bola škoda nešíriť piesne a tance i z iných oblastí našej krajiny. V repertoári súboru majú svoje miesto tance a spevy z Myjavy, Podpoľania, Liptova.So svojimi choreografiami súbor postúpil niekoľkokrát i do krajskej súťaže choreografií detských folklórnych súborov a jemné detské hlasy dievčat si každoročne vyspievajú ocenenie v okresných i krajských kolách rôznych speváckych súťaží.

http://trnavcek.wordpress.com/2009/05/22/kto-sme/ 



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top