Dub FX vystúpi v lete na Uprisingu

Dub FX vystúpi v lete na Uprisingu
To, že festival Uprising zďaleka nie je monotematický, je možné pozorovať od jeho vzniku. Zo 4 hudobných pódii počuť reggae, dancehall, ska, hip-hop, dubstep, drum&bass, balkán či elektro-swing. Za svoju 7 ročnú existenciu sa stal Uprising živým dôkazom, že aj podujatie postavené na menšinových žánroch sa môže zaradiť medzi najväčšie festivaly v krajine. Citlivo vyberané mená dávaju dokopy jeden silný celok, ktorý pritiahne ľudí s rovnakým cieľom; zabudnúť na problémy, stretnúť všetkých svojich priateľov a dobiť sa poriadnou dávkou kvalitnej hudby.
Dnes Uprising ohlasuje svoju ďalšiu hviezdu v programe, ktorá má obrovskú schopnosť spájať spomínané hudobné štýly. Bratislavské Zlaté piesky rožiari v auguste jeden z najkreatívnejších beatboxerov na svete, Dub FX.
Benjamin Stanford, vystupujúci pod menom Dub FX sa narodil v austrálskom Melbourne. Svoju hudobnú kariéru začal ako spevák austrálskej skupiny Twitch. Keď sa skupina rozpadla, začal sa objavovať v uliciach európskych miest pod pseudonymom Dub FX.
Po krátkej dobe sa vypracoval z pouličného umelca až na hviezdu festivalových pódií. K celosvetovej popularite mu pomohol klip Love Someone nakrútený počas jeho pouličného vystúpenia. Po zavesení na Youtube malo video za krátky čas takmer 20 miliónov pozretí a populárne sa stali aj všetky jeho ďalšie záznamy.
Dub FX vytvára hudbu iba pomocou svojho hlasu, podporovanú rôznymi live slučkami za pomoci efektových pedálov. Priamo pred očami návštevníkov tak v reálnom čase tvorí pozoruhodnú kombináciu rytmov od drum&bassu, cez hip-hop až po reggae či dubstep.
Celosvetovo uznávaný street performer Dub FX má za sebou 4 albumy. Jeho live vystúpenia sa úspešne vyhýbajú monotónnosti, sú vždy jedinečné, plné nápadov a vždy dokážu prekvapiť. Na pódiu ho v posledných rokoch dopĺňa aj jeho charizmatická snúbenica Flower Fairy.
22. a 23.augusta čaká Zlaté piesky skutočný hviezdny zástup umelcov. Okrem Dub FX totiž na Uprising Reggae Festivale vystúpi aj Shaggy, Jimmy Cliff, The Skatalites, Collie Buddz a mnoho ďalších. Aktuálny program nájdete na stranke
www.uprising.sk. Vstupenky aj VIP vstupenky na Uprising 2014 sú v predaji v sieti Ticketportal, alebo priamo na domovskej stránke festivalu.  

Pre viac info sleduj:
http://www.uprising.sk
http://www.fb.com/uprisingreggaefestival
http://instagram.com/uprising_festival

youtube
Flow -
http://youtu.be/WhBoR_tgXCI
Love Someone - http://youtu.be/UiInBOVHpO8
Wandering Love ft. Flower Fairy - http://youtu.be/p5AC7eDcFss
Hip Hop - http://youtu.be/u0dlH7wSL1c

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie UPRISING REGGAE FESTIVAL 2014

Top