VOJTĚCH DYK A B-SIDE BAND

VOJTĚCH DYK A B-SIDE BAND

Dátum/Date: 09.04.2015 o 19:00 h.

Miesto konania/Place of event: HANT ARÉNA (ŠH Pasienky), Bratislava

Začiatkom decembra prichádza do predaja prvý štúdiový CD speváka Vojtěcha Dyka a B-Side Band a bandleaderom Jozefom Buchtom s názvom Doska. Po dvoch veľmi úspešných celorepublikových turné a dvoch záznamoch živých koncertov na CD a DVD sa toto mimoriadne spojenie výraznej speváckej osobnosti a špičkového muzikantského zoskupenia predstavuje so štúdiovým projektom a úplne novým repertoárom, ktorý pre speváka a kapelu vytvorili poprední domáci autori. Na jar v roku 2015 podporí vydanie CD nová séria koncertov - Doska Tour 2015.
V odpovedi na otázku: aké miesto má Doska v priebehu spoločnej práce, sa spevák Vojtěch Dyk a bandleader Josef Buchta zhodujú: "Naša Doska, je nutné povedať, zakončuje etapu,, bez štúdiového CD". To je ale asi jediná etapa, ktorú zakončuje. Športovou terminológiou si teraz vlastne všetci oblečieme trikot pre štúdiového hráča a tešíme sa na ďalšiu etapu. Či to bude časovka alebo vrchársku etapa, to ukáže až čas a talent, "hovorí Vojtěch Dyk a Josef Buchta dodáva:" Štúdiové album Doska je predovšetkým nenásilný a logický vývoj našej štvorročnej spolupráce. Lepšie povedané ani nie, tak spolupráce, ale spoločnej práce a album Doska je výsledok, ktorý je čiastočným zakončením etapy jednej a krásna výzva k etapám ďalším."
Spolupráca brnenského orchestra so spevákom začala pred štyrmi rokmi asi takto ...
"Myslím, že to bolo presne niekedy v marci okolo roku 2010, práve sa topil posledný sneh z parapetov a mna prebudilo zvláštne zvonenie môjho telefónu, také, ktoré som pred tým ešte nepočul. Až neskôr som si uvedomil, že ten telefonát je z Brna. Telefonujúci sa predstavil ako Jozef Buchta, bandleader B-Side Bandu a slovo dalo slovo a v júni toho roku som vycestoval až do Brna k prvému spoločnému koncertu. A hopla a je tu naša prvá spoločná, ozajstná "Doska," spomína na začiatky Vojta Dyk.
"Je to tak," súhlasí Josef Buchta. "Dohodli sme sa v marci 2010 a 14. júna toho istého roku bol prvý koncert v brnenskom Metro Music Bare. A myslím, že sme tú spoluprácu krásne,, odpanili ".
Súčasne obaja hodnotia svoje rozhodnutie ako šťastné. "Spolupráca s Vojtom pre nás znamenala veľa, ale pre mňa osobne s odstupom času znamená, že sme spolu ako,, drozdí bratia" a sme si veľmi blízki. Aj keď by som ho niekedy naozaj roztrhol ako hada, ale je to mladší brat a ja musím zachovať chladnú hlavu. To viete, mladší brat niekedy hnevá, ale naozaj len občas. Som naozaj šťastný, že sme sa stretli a našli." Tvrdí Josef Buchta.

Vstupné/Entry: od 15,00 EUR
Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts, and tickets for children: dôchodcovia, vojaci = 5,00 EUR

Vstupenku na toto podujatie si môžete vytlačiť aj u Vás doma.
VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Vojtěch Dyk a B-Side Band

Top