Koncert Ennia Morriconeho sledovala vypredaná O2 Aréna. Český minister kultúry Daniel Herman mu odovzdal medailu za prínos českej kultúre.

Dátum/Date: 20.02.2015
Miesto konania/Place of event: SLOVNAFT Arena, Bratislava
Čas/Time: 20.00 hod.

Legendárny hudobný skladateľ Ennio Morricone vo štvrtok 12. februára vystúpil pred publikum v kompletne zaplnenej najväčšej českej hale – v pražskej O2 Aréne.  Koncert, na ktorý sa už budúci týždeň môžeme tešiť aj v Bratislave, bol jednou zo zastávok  maestrovho turné My life in Music. Bol zostavený z najdôležitejších skladieb umelcovej kariéry. Preplnenou halou tak zazneli slávne melódie z filmov Vtedy na západe, Misia, Bio Raj, Profesionál, Malena a mnoho ďalších. Morricone si spoločne s celým orchestrom vyslúžil niekoľkonásobný potlesk, ktorý sa miestami stával až euforickým. Publikum si vďaka neúnavnému potlesku vyslúžilo aj prídavok v podobe troch skladieb naviac.

Počas koncertu odovzdal súčasný minister kultúry Českej republiky Mgr. Daniel Herman hudobnému skladateľovi medailu Artis Bohemiae Amicis. Ocenil tak dlhodobú  a významnú činnosť osoby, ktorá cieľavedomo prispela alebo prispieva k šíreniu dobrého mena českej kultúry v tuzemsku aj v zahraničí. "Maestra Morriconeho si nesmierne vážim, chcem mu vyjadriť úctu a poďakovanie za to, ako obohacuje kultúru v Českej republike. Taktiež pomáha propagácii
českej kultúry v zahraničí spoluprácou s českým orchestrom" povedal k oceneniu minister Herman. Ennio Morricone počas svojej bohatej kariéry získal mnoho prestížnych ocenení ako sú  Oskar za celoživotné dielo, niekoľko cien Grammy, ocenenie Bafta, ako aj ceny Európskej filmovej akadémie. V minulosti mnohokrát spolupracoval s Českým národným symfonickým orchestrom. S ním rovnako absolvuje aj celé aktuálne európske turné. Z Prahy Morricone s kompletným orchestrom mieri do Krakova,  Zurichu, Stuttgartu a už budúci týždeň do Bratislavy.

V Bratislave vystúpi 20. februára a na koncert si ešte stále môžete zakúpiť posledné voľné vstupenky, ktoré sú k dispozícii v predpredajoch siete Ticketportal alebo na www.ticketportal.sk

Vstupenky na ENNIO MORRICONE

Top