Le Payaco, Tammy & The Youniverse

Le Payaco, Tammy & The Youniverse


Dátum/Date: 04.06.2015 o 21:00
Miesto konania/Place of event: Nu Spirit Club, Pasáž Luxor - Štúrova 3, Bratislava

Popis/Description:

Koncert bratislavskej kapely Le Payaco obohatí v júni bluesrocková formácia Tammy & The Youniverse

Prvý júnový štvrtok sa bratislavský Nu Spirit Club rozozneje pod burácajúcimi tónmi legendárnej bratislavskej formácie Le Payaco. Kapela v zložení Tomáš Sloboda, Juraj Vitéz a Martin Štempel zahrá domácemu publiku okrem známych hitov aj niekoľko noviniek z pripravovaného albumu. Predkapelou bude zatiaľ verejnosti neznáma kapela Tammy & The Youniverse, ktorá avšak pravidelne jamuje s Andrejom Šebanom.

Skupina Le Payaco vznikla v roku 1996 v zložení Tomáš Sloboda, Martin Stempel, Juraj Vitéz a Stano Petrov. V roku 2000 z kapely odišiel Stano Petrov, no kapela naďalej pokračovala v tvorbe a koncertovaní do roku 2006. Po rozpade sa jednotliví členovia Le Payaco začali venovať sólovým projektom (Sounds Like This, Diego a Datasystem), ktorým sa venujú dodnes.
V júli 2011 sa kapela opäť sformovala, aby po piatich rokoch odmlky odohrala exkluzívny koncert na najväčšom slovenskom letnom festivale Bažant Pohoda v Trenčíne. Približne 20.000 fanúšikov skupiny sa tak opäť dočkalo koncertného prevedenia hitov ako Dobrý večer priatelia, Sadni si mi na kolená, Horská chata, Intelektuál, Pes priateľ môj a ďalších. Kapela v tom istom roku ešte na jeseň pridala jeden domáci koncert vo vypredanom MMC klube v Bratislave. Za sebou má úspešné turné s kapelou Para a pred sebou nový album, festivaly, koncerty a návrat medzi velikánov slovenskej popovej scény.


Tammy & The Youniverse bol spočiatku roku 2013 iba koncept. Odvtedy sa vyvíja, tvorí nové hudobné a vizuálne svety a čaká na svoj Big Bang. S Jergušom Oravcom na gitare a Tammy Nižňanskou pri mikrofóne na vás budú čakať surové bluesové riffy, funkové vampy, zmyselný spevv a extatické pohyby. Do toho pár sexy kostýmov, jedna krivá tamburínka, a pár šarmantných chlapcov s nástrojmi. Toto je kapela s meniacími členmi a zotrvačným badass postojom. Ich debutové EP vychádza koncom roka ale vy si ich môžte vypočuť už 4.6. v Nu Spirite.

O afterparty sa postará dvorný DJ Magálová.


Vstupné/Entry: 7,70 EUR
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy.


VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Le Payaco, Tammy & The Youniverse
Vstupenku na toto podujatie si môžete vytlačiť aj u Vás doma.

Top