OMEGA ORATÓRIUM

Počas týždňa maďarskej kultúry sa v Bratislave predstaví aj legendárna Omega.

Už druhý ročník Týždňa maďarskej kultúry na Slovensku sa rozhodlo usporiadať veľvyslanectvo Maďarskej republiky. Pozitívne ohlasy prvého ročníka vyslali impulzy nielen smerom k veľvyslanectvu, ale aj maďarskej vláde, a tak sa v Bratislave začalo s intenzívnymi prípravami na podujatí, ktoré nesie príznačný názov „Viac, ako sused“.

Podujatie začína v nedeľu 7. Júna a končí v stredu, 17. Júna. Jeho súčasťou budú koncerty, , tanečné a divadelné predstavenia, výstava aj Gastronomický festival. Vystúpia ľudové súbory, za všetky spomeňme aspoň folklórny súbor Honvéd, či mimoriadne stretnutie primášov, jazz bude zastupovať svetoznámy Benkó Dixieland Band.

Medzi vrcholy bude určite patriť vystúpenie legendárnej skupiny Omega so symfonickým orchestrom Danubia a zmiešaným zborom z Budapešti. Koncert, ktorý sa uskutoční 8. júna vo veľkej sále Istropolisu pripravilo veľvyslanectvo v spolupráci s renomovanou agentúrou eló KONCERT z Dunajskej Stredy.. Jedinečný projekt s jednoduchým názvom Oratórium premiérovala  Omega 11. decembra 2013 v Szegede. Odvtedy má za sebou už viac ako 40 koncertov nielen v Maďarsku, ale aj v Nemecku či Rusku. Na Slovensku bude mať Omega premiéru.

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie OMEGA ORATÓRIUM

Top