MARSHALL JEFFERSON

MARSHALL JEFFERSON

Dátum/Date: 20.11.2015 o 20:00 h.
Miesto konania/Place of event: Nu Spirit Club, Pasáž Luxor - Štúrova 3, Bratislava


Popis/Description:


Už 6ty rok v rade patrí jeseň oslávam otvorenia kultového podniku Nu Spirit Club. Jedným z jeho hostí bude v piatok 20. novembra krstný otec house music, Marshall Jefferson. Po jeho boku sa počas večera vystrieda špička slovenskej house music a naša narodeninová oslava bude patriť práve vám.

Producent pôvodom z Chicaga začal prvé tracky produkovať už v roku 1985, ešte počas nočnej práce na pošte, kde s kolegami nahral housovú hymnu ‚Move Your Body (The House Music Anthem)‘ ešte pod pseudonymom Virgo. Napriek faktu, že track nebol prvý rok ani vydaný na oficiálnom nosiči, stala sa z neho hymna nočného života nielen Chicaga, čo podmienilo label Trax obrandovať ešte stále jednu z
najlepších produkcií v histórii.

Nebolo tomu ani dva roky, čo Marshall doslova zaútočil na nočný život Ameriky, a svojmu prvému releasu stihol nastaviť laťku vplyvným ‚Acid Tracks‘ pre DJ Pierre’s Phuture outfit. Koncom 80tych rokov následne presedlal k jemu vlastného štýlu spiritual house (ktorý dostal neskôr pomenovanie deep house) a zaradil sa k navplyvnejším producentom vo svojom obore. Následne spolupracoval s menami ako Kym Mazelle, CeCe Rogers a Ten City, čo mu prinieslo uznanie širokého okolia.


V marci roku 1987 informoval britský magazín NME o vôbec prvom houseovom turné, na ktoré sa Marshall vydal so svojim dlhoročným priateľom Frankie Knucklesom.

Skladba "Move Your Body" sa objavila v hre Grand Theft Auto: San Andreas, vo filme "24 Hours Party People" či v dokumentárnom filme "Paris is Burning."

Marshall Jefferson - Move Your Body: The Evolution Of Chicago House

Vstupné/Entry: 11,00 EUR


VSTUPENKY/TICKETS na podujatie MARSHALL JEFFERSON
Vstupenku na toto podujatie si môžete vytlačiť aj u Vás doma.

Top