Medzinárodný a cappella festival Zoom+

Medzinárodný a cappella festival Zoom+

Dátum/Date: 1.10. - 2.10.2015
Miesto konania/Place of event: Kino Hviezda, Paulínska 1, Trnava

Popis/Description:
Medzinárodný a cappella festival Zoom+ sa od svojho prvého ročníka v roku 2008 vyprofiloval na uznávanú akciu vo svojom žánri. Je vysoko hodnotený domácim a zahraničným publikom ale hlavne samotnými skupinami, ktoré na festivale vystupujú.

Našim cieľom je prezentovať a cappella hudbu - vokálnu hudbu bez použitia hudobných nástrojov. Zámerom je predstaviť Vám a cappella formácie – domáce, ale hlavne zahraničné, ktoré sa úspešne venujú tomuto menšinovému žánru na polo – až profesionálnej úrovni.
Na festivale Zoom+ sa snažíme priblížiť a cappella spev čo najširšiemu publiku, poukázať na nekonečné možnosti a farebné spektrum ľudského hlasu, ale aj na široký repertoárový záber vokálnej hudby.
Preto aj výber hostí je veľmi široký. Každý rok skombinujeme rôzne zamerané vokálne telesá s čo najširším repertoárovým záberom. Každá skupina má svoj špecifický repertoár, spieva v iných akustických podmienkach, čerpá z už napísanej literatúry, alebo sa špecializuje na vlastné aranžmány.
V priebehu prvých piatich rokov sa festivalu podarilo etablovať na slovenskej hudobnej scéne a pritiahnuť odbornú aj laickú verejnosť. V roku 2012 festival prvýkrát spolupracoval s trnavskými základnými školami a ponúkol im špeciálny výchovný koncert s účastníkmi festivalu, konkrétne beatboxový koncert španielskeho beatboxera Lytosa, do ďalších rokov plánuje postupne rozšíriť túto spoluprácu o aktívne workshopy s deťmi a mladými vokálnymi formáciami.

Vstupenky na predstavenie, nie je možné zakúpiť na predajných miestach, iba prostredníctvom služby HOMETICKET - DOMA VYTLAČENÁ VSTUPENKA.

 


V minulých rokoch sa na festivale predstavili a cappella skupiny:
Close Harmony Friends /SK/
Kruhy /SK/
Fragile /SK/
Sklo /SK/
Voxtet /CZ)
Affetto /CZ/
Basix /DK/ – trojnásobný víťaz ceny CARA
Postyr /DK/
Affabre Concinui /PL/
Banchieri Singers /HU/
Full Moon /NHU/
Pitsj /NOR/
Velvet Voices /AT/
Mezzotono /IT/
BIT /SLO/
Mansound /UKR/
b vocal /ESP/
Lytos /ESP/
Stouxingers /GER/
Vocal Six /SWE/
Latvian Voices /LV/
Rock 4 /NL/
Lucia Lužinská /SK/
Yellow Sisters /CZ/
Klapa Sagena /HU/

Dĺžka podujatia: cca 2 - 3 hod.

Vstupné/Entry:
1.10.2015 - 10 €
2.10.2015 - 20 €
Permanentka - 25 €

Zľavy pre deti, študentov, dôchodcov, zťp: 
ZŤP a deti do 12 rokov - 1.10,2.10 - 7,00 Eur/ permanentka - 15,00 Eur
potrebná rezervacia na
rezervacie@zoomplus.sk

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Medzinárodný a cappella festival Zoom+
Vstupenky na predstavenie, nie je možné zakúpiť na predajných miestach, iba prostredníctvom služby HOMETICKET - DOMA VYTLAČENÁ VSTUPENKA.

Top