Manu Delago sa po roku vráti do Bratislavy, v A4ke predstaví nový album Silver Kobalt

Manu Delago sa po roku vráti do Bratislavy, v A4ke predstaví nový album Silver Kobalt

 Po vyše roku sa do Bratislavy vráti jeden z najznámejších hráčov na hang, rakúsky hudobník Manu Delago. Všestranný perkusionista a skladateľ sa s projektom Handmade ukáže týždeň pred Vianocami, vo štvrtok 17. decembra, v A4 - nultom priestore. Vstupenky sa už predávajú v sieti Ticketportal. Aktuálne informácie o koncerte sú na www.vresk.sk a na: https://www.facebook.com/events/1650752445167099/ Vystúpenie je súčasťou jesennej série NouveauNu.Night, v rámci ktorej v hlavnom meste Slovenska vystúpia aj Tata Bojs (21. decembra, Ateliér Babylon) a Kings of Convenience (5. decembra, Ateliér Babylon).

 Meno Manu Delago nie je pre slovenské publikum žiadnou neznámou. Len vlani vystúpil na troch rôznych domácich festivaloch (Pohoda, Konvergencie a Waves) a jeho koncert na poslednom menovanom festivale v priestoroch DPOH bol naozaj mimoriadnym zážitkom. Tento rok vydal s kvartetom Handmade nový štúdiový album Silver Kobalt, ktorý vyšiel na britskej značke Tru Thoughts. Mimochodom, v tom istom vydavateľstve vydávajú aj takí interpreti ako Belleruche, Hidden Orchestra alebo Hot 8 Brass Band. Manu Delago už novinku predstavuje po celej Európe, pričom popritom v novembri stihne aj hosťovať na turné The Cinematic Orchestra. Bratislavská zastávka bude v rámci turné k Silver Kobalt jeho poslednou mimo rodného Rakúska. 

 Ale poďme na začiatok. Hudobná cesta dnes 31-ročného Manua Delaga začala na Univerzite Mozarteum v Salzburgu, kde vyštudoval hru na perkusie. Toto vzdelanie mu ale nestačilo, a preto pokračoval v štúdiu jazzových bicích na britskej Guildhall School of Music and Drama. Tam ho zaujal švajčiarský hudobný nástroj hang, ktorý je už na prvý pohľad výnimočným inštrumentom vzbudzujúcim údiv i nejasné očakávania. A práve vďaka nemu sa stal tak osobitým muzikantom, ktorého si v ostatných rokoch pre spoluprácu, a to nielen v štúdiu, ale aj na koncertoch, vyhliadla islandská ikona Björk, sestra Norah Jones Anoushka Shankar a naposledy aj soulová speváčka Joss Stone, s ktorou nahral skladbu Why Don’t You. Našťastie, svoje umenie stále predvádza popri hangu aj na iných nástrojoch, čoho svedkami budú všetci, ktorý si 17. decembra nenechajú ujsť jeho intímne obývačkové predstavenie v A4ky na Karpatskej.

Manu Delago - Silver Kobalt (trailer)
https://www.youtube.com/watch?v=MLPyu-vyaEc
Manu Delago - Drum Heart
https://www.youtube.com/watch?v=sE2UqIA---Y
Manu Delago Handmade - Bigger Than Home (live)
https://www.youtube.com/watch?v=hZb_7OPEgbI

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie NouveauNu.Night: Manu Delago

Top