Hammerfall už budúci týždeň na Slovensku !!!

Hammerfall – Rage – Serenity
7.12. Cassosport Košice
8.12. MsKC Žiar nad Hronom

Švédsko je popri Fínsku jednou zo severských Európskych krajín, ktoré hudobnému svetu dodáva stále nových interpretov, ktorí sa dokážu presadiť na celosvetovej scéne. Či už to v minulosti boli ABBA, Europe, Roxette, Ace of Base – alebo naproti tomu z ostrejšej scény In Flames, Amon Amarth, aktuálne mimoriadne populárni Sabaton alebo práve Hammerfall, ktorí sa po odmlke vrátili na jar 2015 na turné s albumom (r)Evolution (vyšiel v auguste 2014). Väčšina jarného turné bola vypredaná a krajiny, kam sa Hammerfall na tomto turné nedostali, teraz pred Vianocami kapela navštívi v 2.časti (r)Evolution World Tour 2015-16.
Roky 1997-8 boli pre niekoľko kapiel doslova prelomové. Staršiu gardu Helloween, Blind Guardian alebo Running Wild či Grave Digger doplnili v stajni melodických heavy (power) metalových skupín spolky ako Rhapsody, Stratovarius alebo práve Hammerfall, ktorým sa podarilo hneď prvým albumom Glory to the Brave zaujať hudobne, ale aj komerčne. Pravdepodobne to bola súhra okolností, že mladí poslucháči si našli cestu k tradičnému heavy metalu 80-tych rokov, ktorý im Hammerfall ponúkli a preto sa skladby ako Hammerfall, alebo Glory to the Brave ihneď stali hitmi. Viac ako 100 000 albumov predaných len v Európe posadilo skupinu na výslnie a nasledovník – album Legacy of Kings (1998) zaúčinkoval podobne, okamžite. Prišli hity ako Legacy of Kings a Heeding the Call a skupina sa objavuje tak ako na veľkých festivaloch, tak aj na turné, kde je oslavovaná ako jedna z najpopulárnejších toho obdobia.
Album Renegade z roku 2000 zažil vo Švédsku to, čo už dlhé roky, od Europe nikto, dosiahol tam ocenenie zlatá platňa za 40 000 predaných kusov vo Švédsku a spanilá jazda pokračuje ! Hity Renegade a Always will be...  Album Crimson Thunder a videoklip a hit Hearts on Fire a bolo jasné, že Hammerfall vládnu svojím fanúšikom aj scéne pevne a dlhodobo. Pamätný koncert v januári 2003 v Detve predstavil kapelu fanúšikom naživo a ich výpravná show s lasermi, dvíhajúcimi sa bicími, popod ktoré prichádza na scénu kapela aj ich maskot Hector, divadelná scéna pripomínajúca vyschnutú krajinu s lebkami napichnutými na suchých kroch, sneženie počas niekoľkých piesní... Skupina dáva fanúšikom naspäť to čo od nich prijíma a ohlasy na koncert(y) sú viac ako nadšené.
Cez albumy Chapter V., Treshold prichádza No Sacrifice, No Victory (2009), vďaka ktorému sa Hammerfall triumfálne vracajú na Slovensko a to priamo do Bratislavy, Žiaru nad Hronom a Košíc, aby odohrali 3 veľké koncerty pre niekoľko tisíc nadšených fanúšikov.
Nový album (r)Evolution z roku 2014 je po Infected (2011, hudobne zaznamenal štýlový odklon) opäť starý dobrý Hammerfall a 7 a 8.12. ho skupina predstaví aj svojim fanúšikom v Košiciach a Žiari nad Hronom opäť s veľkou show a veľmi zaujímavými hosťami, Rage a Serenity. V tejto zostave ich neuvidia ich skalní nikde inde !
Rage prichádzajú osláviť 20 rokov albumu Black in Mind (1995) v novej zostave, avšak ako inak s hlavným tvorcom hry Peavym Wagnerom, ktorý je v kapele od samého začiatku. Skladby ako Black in Mind, Sent By the Devil alebo Alive but Dead či epická In A nameless Time budú tým pravým powermetalovým peklom, zaváňajúcim thrash metalom.  Samozrejme že okrem albumu Black in Mind zaznejú aj najznámejšie skladby kapely a keďže je na ceste aj nový a prvý singel novej zostavy My Way, možno budeme mať šancu aj ako jedni z prvých vypočuť si aj tento !
Serenity prinesú nádielku symfonického metalu, ktorý určite zaberie hneď po prvej skladbe. Kapela sa už celkom zviditeľnila na scéne a ide si za svojim cieľom, takže čakajme nasadenie od prvej chvíle.
Hammerfall zase ponúknu zbierku svojich hymnických hitov a niekoľkých balád a opäť veľkolepú skoro 100-minútovú show, takže nikto nebude túto výnimočnú zostavu ľutovať ani minútku...

Hammerfall – TV spot
Hammerfall – video k Hector´s Hymn (2014)
Hammerfall – Hearts on Fire
Hammerfall – Renegade

Rage – Alive But Dead
Rage – Sent By the Devil
Rage – Enough is Enough Live

Serenity - Wings of Madness
Serenity - When Canvas Starts To Burn
Serenity - The Chevalier

Vstupenky na podujatie HAMMERFALL + RAGE + SERENITY v predaji!

Top