NIGHTWISH – 1.6.2016 – amfiteáter Košice

Koncert Nightwish v Košiciach ohlasuje prvého hosťa!

Prvým z 2 špeciálnych hostí na koncerte fínskej megastar Nightwish sa stáva ALL-STARS projekt gitarového virtuóza Viktora Smolského – ALMANAC (Viktor Smolski – gitarový virtuóz, skladateľ, producent – ex-RAGE - 15 rokov a 10 albumov, LINGUA MORTIS ORCHESTRA) ! Táto symfonicko- metalová bomba bude mať na Slovensku premiéru práve v Košiciach !

Po rozídení sa s Rage Viktor nazaháľal a postavil na nohy nový projekt – kapelu. Samozrejme, s jeho renomé nebolo problémom podpísať zmluvu na album s gigantom Nuclear Blast, keďže za projektom sa tak trochu skrývajú aj ďalšie mená : David Readman (Pink Cream 69) alebo Andy B. Franck (Brainstorm) alebo speváčka z Lingua Mortis Orchestra Jeanette Marchewka alebo členovia symfonického orchestra “Orquestra Barcelona Filharmonia”!

Túto prominentnú zostavu dopĺňajú basgitarista Armin Alic , klávesák Enric Garcia a bubeník Michael Kolar.

S práve vydaným albumom Tsar kapela absolvovala európske turné v spoločnosti Orden Ogan a Manimal. Album je logickým pokračovaním symfonickejšej verzie tvorby RAGE a LMO a skladby sú naozaj dostatočne hitové, melodické, bombastické a symfonické. Nikto nemohol čakať nič slabšie od tak skúseného matadora akým Viktor už dlho je. A jeho rezavé gitarové riffy ohúria aj tých, ktorí ho budú vidieť hrať prvýkrát... Preto to bude v Košiciach vrieť už aj počas vystúpenia fantastických ALMANAC !!! A myslíme si že si Viktor a spol. zaspomínajú aj na predošlú éru!

Self blinded Eyes, prvý videoklip ALMANACu

Vstupenky na podujatie NIGHTWISH + HOSTIA v predaji!

Top