Vianočný koncert Jana Kurucová

Hosť: Juraj Hollý, tenor
Spevácky zbor Lúčnica, zbormajsterka Elena Matušová
Slovenská filharmónia

Dátum: 14.12.2016
Miesto konania: Koncertná sieň Slovenskej Filharmónie, Bratislava
Čas: 19.30 hod.

Recepcia s Janou Kurucová

Ceny do 30.09.2016
1. kategória: 79,-€ 
2. kategória: 63,-€   
3. kategória: 39,-€
4. kategória: 23,-€     

Po koncerte, približne od 21.45-22.00 h, sa uskutoční recepcia s Janou Kurucová a protagonistami koncertu vo foyeri Slovenskej filharmónie alebo v reštaurácii Reduta (upresníme podľa počtu účastníkov).

Studený bufet, alkoholické a nealkoholické nápoje, možnosť získať autogram či spoločnú fotografiu so spevákmi.

Popis:
Slovenská mezzosopranistka Jana Kurucová je sólistkou prestížnej Deutsche Oper v Berlíne, kde úspešne účinkuje v množstve postáv: Rosina (G. Rossini: Barbier zo Sevilly), Cherubín (W. A. Mozart: Figarova svadba), Fenena (G. Verdi: Nabucco), Mercedes (G. Bizet: Carmen), Flora (G. Verdi: La Traviata), Zerlina (W. A. Mozart: Don Giovanni), Mélisande (C. Debussy: Pélleas et Mélisande). V tejto sezóne (2016/2017) bude debutuje ako Urbain v Les Huguenots (G. Meyerbeer) po boku Juana Diega Flóreza a ako Dorabella v Cosi Fan Tutte (W. A. Mozart).
Jej kariéra je príbehom skromného a usilovného dievčaťa z Tvarožnej pri Kežmarku, ktorému učaroval spev, a tak sa rozhodlo pre štúdium cirkevnej hudby, dirigovania a spevu na konzervatóriu v Banskej Bystrici, neskôr študovala operný spev v Bratislave. Následne získala dvojročné štipendium na Univerzite hudobného a dramatického umenia v Grazi (Rakúsko), kde sa začala aj jej medzinárodná kariéra, ktorá ju doviedla až na dosky jedného z najlepších operných domov na svete. Okrem toho účinkuje na nemeckých i zahraničných scénach.

Zľavy a vstupenky pre deti, študentov, dôchodcov, zťp, zťp/s: bez nároku na zľavy

Vstupenky na Vianočný koncert Jana Kurucová

Top