LONGITAL A KVĚTY SA SPOLU STRETNÚ NA VIANOČNOM KONCERTE

 15.12./19:00/DKLÚKY

Vianočné posedenie s priateľmi a dobrou hudbou nemusí byť nutne iba pri koláčoch a koledách. V predvianočný čas sa 15. decembra vydáme na výlet do ríše hudobnej fantázie s jednými z najlepších koncertných kapiel z Čiech a zo Slovenska. Longital a Květy vás prevedú svojím originálnym svetom, v ktorom sa neschováva gýč a balast. Bude to silné, intenzívne a snové.

 

On pochádza zo sveta jazzu, ona z nedefinovateľného hudobného vesmíru. Medzi nimi panuje blízky súlad - v pracovnom i v osobnom živote. Skladby píšu výlučne v slovenčine a za ich lyrickými textami stoja sofistikované aranžmány. Hudobný obsah tak ide ruka v ruke s kvalitnou lyrikou. Longital patrí k naším najvýraznejším a najzaujímavejším kapelám. K duu Daniel Salontay a Shina sa po rokoch opäť pripojil bubeník a klavirista Marián Slávka. Od experimentovania s elektronikou sa trio navracia k akustickým koncertným programom. Začalo to albumom A to je všetko?, pokračovalo živou nahrávkou Longital Suita a vyvrcholilo najnovšou doskou Divoko, ktorá je už ich deviatym štúdiovým zárezom. V nových skladbách sa čoraz častejšie objavuje klavír, čo bolo predtým u nich dosť neobvyklé. Longital sa však vracajú k svojej prapodstate: „Divokosť z nového albumu presakuje všetkými stenami a objavuje sa vo zvuku z nahrávania v Bielych Karpatoch, či v textoch o láske bez nároku na odmenu." Longital majú za sebou úspešné koncertné turné, na ktorom navštívili dvadsať miest a do petržalských Lúk prídu v rozbehnutej forme. Z Bratislavy je to do Brna iba na skok, a preto sú si tieto hudobné scény tak podobné aj spriaznené.

V Brne pôsobí nesmierne zaujímavá skupina Květy, ktorú založil spevák a gitarista Martin E. Kyšperský spolu s bubeníkom a multiinštrumentalistom Alešom Pilgrom. Začínali ako experimentálna zostava pre úzky okruh nadšencov a postupne sa dostávali do širšieho spektra záujmu.Každý jeden album sprevádzali nadšené recenzie, ocenenia a zaujatie zo strany poslucháčov. Okrem ôsmich albumov spolupracovali aj na scénických projektoch a ocitli sa na mnohých kompiláciách toho najlepšieho, čo ponúka súčasná česká alternatíva. Květy sú oceňované pre silné a úprimné texty, aranžérsku originalitu a za energiu plynúcu z ich živých vystúpení.Pred rokom vydali svoj zatiaľ posledný album Miláček slunce, na ktorom cítiť nové obzory a horizonty, čo sumarizujú aj slová Martina Kyšperského: Nechcemeusnout,nechcemeseopakovat.Tohlejeohledánínovéhoprostoru.“

 

Vstupenkyv predajiv pokladniachKZPa sietiticketportal.

 

Informácie: 

LONGITAL;KVĚTY (ČR)

DKLÚKY / 15.12.2016 / 19:00 / 9predpredaj/12vdeň koncertu

Videolinky:

Longital - https://www.youtube.com/watch?v=qDFLzs-CIc0

Květy - https://www.youtube.com/watch?v=q8wiT8ENfYA

Top