UPRISING FESTIVAL 2017 - 10 nových mien!

10 nových dôvodov, prečo prísť na 10. ročník Uprisingu. Kto pribudol do line-upu?

Program festivalu Uprising posilnia Foreign Beggars, Vandal, The Herbaliser, Manudigital, Vibronics aj stálice Mungo’s Hi Fi

Tohtoročný jubilejný Uprising už priniesol fanúšikom prekvapenie v podobe nového loga, ale presne ako sľúbil, v jeho dramaturgii sa nič nemení. Dôkazom je aj desať nových mien, ktoré 25. – 26. augusta 2017 zavítajú na obľúbenú destináciu na bratislavských Zlatých pieskoch.

Z najnovších ohlásených mien najviac interpretov posilní reggae a dub line-up. Nebudú chýbať festivalové stálice Mungo’s Hi Fi aj so svojim chýrnym soundsystémom, či Deadly Hunta a zostavu Dub Clubu doplní aj rokmi overená britská formácia Classic Wonder Veterans v pôvodnom zložení Solo Banton, Marga Dread a Jay Dee. Dubovú scénu Británie zastúpi na Uprisingu aj pop
redná formácia Vibronics, ktorá už viac než 20 rokov prináša čerstvý vietor do dubových vôd.

Na rovnaké lietadlo zo severného Anglicka nasadne producentská dvojica Danny T & Tradesman, ktorá prinesie spoza mixpultu svieži mix nového soundu s klasickým reggae a stúpajúca hviezda britskej reggae a dancehall scény Parly B. Fanúšikov drsnejšieho zvuku s koreňmi v soundsystémovej kultúre poteší Vandal, spoluzakladateľ legendárne
ho Kaotik soundsystému a jeden z popredných predstaviteľov žánrov Raggatek či Ragga Hardtek.

Francúzsky multiinštrumentalista, skladateľ a hudobný fanatik Manudigital je momentálne jedným z najvyhľadávanejších reggae a dub producentov a na Slovensku sa tento rok predstaví po prvý raz. Jeho novátorsky zvuk a prístup k tvorbe mu umožňuje pohotovo tvoriť priamo na stagei či pokojne aj na ulici, na ktorej nahráva aj obľúbené digital sessions s menami ako Cali P, Queen Omega, General Levy či King Kong. 

Pre fanúšikov dnb, grime a dubstepu je tento rok prichystaná skutočná chuťovka – legendárna formácia Foreign Beggars! Tí sa od undergroundových hiphopových interpretov vypracovali na prvotriedne a celosvetovo žiadané crossoverové meno. Za všetko hovorí nespočet spoluprác s menami ako Noisia, Beardyman, Dope D.O.D. či Skrillex.

Koho chytí za srdce skôr urban sound Londýna a turntablism, toho čaká toto leto na Uprisingu duo The Herbaliser. Dnes už kultová záležitosť vydávajúca pod prvotriednym Ninja Tune labelom ovplyvnila celú generáciu undergroundovej scény. Ich jedinečný sound spájajúci hiphop, funk, soul aj rare grooves nenechá chladným nikoho, kto vie oceniť prvotriedny DJing aj inteligentný sampling.
Bodka na záver festivalového leta je teda jasná aj tento rok. Obľúbená lokácia plná zelene privíta fanúšikov reggae aj urban music na Uprising festivale posledný augustový víkend, 25. -26. 8. 2017. Lístky, rovnako ako VIP vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal.

Top