YES /UK/

Rockové legendy YES v októbri na Slovensku?
YES!

Najprv bývalý spevák skupiny Jon Anderson a o pár mesiacov aj zvyšok legendárnej britskej skupiny zavíta na Slovensko. Presne v poslednú októbrovú sobotu vystúpia nekorunovaní králi art-rocku v trocha netradičnom čase - už o 18:00hod. v Športovej Hale na Pasienkoch.

Britskí predstavitelia progresívneho rocku sa rozhodli 40 rokov svojej hviezdnej kariéry osláviť celosvetovým turné, v rámci ktorého sa zastavia aj v našom hlavnom meste. Organizátor koncertu Dušan Drobný: Ide o originálnu zostavu z konca rokov 70-tych, teda Chris Squire na basgitare, gitarový virtuóz Steve Howe na sólovej gitare, Alan White za bicími, ktorých dopľňajú dvaja mladíci: spevák Benoit David – ten  nahradil Jona Andersona po tom, čo tesne pred začiatkom turné vážne ochorel a netrúfol si na dlhšiu koncertnú šnúru a syn bývalého klávesáka skupiny Ricka Wakemana Oliver, ktorý sa pripojil k skupine svojho otca len prednedávnom“.

Hudobní fajnšmekri skupiny, ktorá pretrvala už štyri desaťročia a ktorá si užíva stále veľkej fanúšikovskej priazne sa môžu tešiť na všetky najznámejšie skladby a eposy, ktoré skupina nahrala, keďže podľa slov Chrisa Squira „Benoit spieva aj skladby, ktorými bol už Jon unavený...“.
Yes boli založení v Londýne v roku 1968 Jonom Andersonom a Chrisom Squirom. Ich prvý debutový album, nazvaný Yes, bol vydaný 25. júla 1969. Harmonické vokály dvojice Anderson - Squire, sa okamžite stali poznávacím znamením a obchodnou značkou zvuku skupiny. Aj napriek mnohým zmenám v zostave, občasným rozdeleniam a zmenám v populárnej hudbe, skupina pretrvala dodnes.
"Lift Me Up", "Love Will Find a Way", ale hlavne ich najväčší hit "Owner of A Lonely Heart" to sú skladby, ktoré zaznejú 31.10. na bratislavských Pasienkoch, kde žiadny fanúšik toho najlepšieho čo v hudbe ponúklo minulé storočie nemôže chýbať...


31.10.2009 o 18.00 h
ŠH Pasienky v Bratislave
Cena vstupenky v predpredaji: 30 € / 903,78 Skk
vstupenky na koncert YES

Top