ART of LIVIN´ – Joris Roelofs Quartet

ART of LIVIN´ – Joris Roelofs Quartet
v Klube za Zrkadlom
06.10.2009   o  20:00hod.

Takmer po roku sa do Bratislavy vracajú fenomenálny predstavitelia novej generácie jazzu, Joris Roelofs Quartet. Táto elitná zostava hudobníkov, na čele s len dvadsaťpäť ročným dychovým supertalentom Jorisom Roelofsom sa rozhodla zopakovať si svoje mimoriadne úspešné európske turné z roku 2008 a na svojej trase nevynechá ani zastávku v Klube za Zrkadlom. Diváci sa môžu tešiť na vynovený repertoár, zložený pôvodných aj interpretovaných skladieb v podaní renomovaných hudobníkov z new yorkskej jazzovej scény.
Frontman zostavy Joris Roelofs je vo svojich dvadsiatich piatich rokoch senzáciou medzi jazzovými fanúšikmi. Debutový album tohto hráča na saxofón, klarinet a flautu je kritikou označovaný za jeden z najlepších albumov roka a prestížny server jazz.com Jorisa zaradil do rebríčku desiatich najväčších mladých jazzových nádejí.
Klavirista Aaron Goldberg okrem niekoľkoročnej spolupráce s Jorisom sprevádza mnohých špičkových hudobníkov a spevákov, medzi inými Joshua Redman,Wynton Marsalis, Betty Carter a Madeleine Peyroux.
Kontrabasista Reginald Veal je vďaka svojmu jedinečnému zvuku a intonácií právom označovaný za virtuózneho hráča. Za sebou ma spoluprácu so Steviem Wonderom či Herbie Hancockom a vydanie prvého sólového albumu.
Bubeník Greg Hutchinson patrí k najvšestrannejším hudobníkom na scéne. Či už sa jedná o big band, funky alebo hip-hop, svojim charakteristickým štýlom si vydobyl uznanie hudobníkov z celého spektra hudobných žánrov.
Koncert Jorisa Roelofsa a jeho kvarteta bude jednou z najkvalitnejších jazzových udalostí tohto roku,
ktorú by si nemal nechať ujsť žiaden milovník tejto hudby.

www.artoflivin.sk
www.euforion.sk

Listky/Tickets

 
Top