Sonata Arctica

Sonata Arctica. Fínski melodicko metaloví králi naozaj kraľujú !!!

Jedna z najlepších metalových kapiel Fínska, ktorá ku nám dorazí  na svoj vôbec prvý koncert na Slovensku až tento rok, dosiahla albumom "The Days Of Grays" zlaté ocenenie v rodnom Fínsku už v deň vydania !!! Predať 15.000 kusov CD v krajine, čo do počtu obyvateľstva porovnateľnej so Slovenskom, je v dobe keď sa CD nepredávajú, naozaj husárskym kúskom ! Aj to naznačuje, že album sa po koncepčnej a hudobnej stránke vydaril. Album zberá skvelé  kritiky na všetkých frontoch, spokojní sú kritici aj fanúšikovia. Po hudobne odlišnom albume "Unia" (2007) sú to zas SonataArctica a naživo sa teda už teraz môžete tešiť na ich nefalšovanú "metalovú ultramelody palbu", ale aj precítené balady, ktoré tak úprimne skladá mozog kapely a spevák, mimoriadne talentovaný Tony Kakko.

Odhliadnuc od mierne iného smerovania Unie, táto sa vo Fínsku blíži ku platinovému oceneniu, čo je v krajine tisícich jazier výsadou kapiel ako Nightwish, alebo samostatne pôsobiacej Tarje Turunen. Takže, zahoďme predsudky, že heavy metal je menšinový žáner - neplatí to už od konca 60tych rokov, kedy túto scénu začali budovať velíkáni ako Led Zeppelin, Deep Purple, Judas Priest či neskôr Iron Maiden!!!

Sonata Arctica odohrá  slovenský koncert v hale Cassosport v Košiciach dňa 14.11.2009. Vstupenky sú v predaji v sieti TICKETPORTAL.

 

                                                             Vstupenky na koncert Sonata Arctica


Top