MASSIVE ATTACK

ORANGE MUSIC LIVE UVÁDZA

MASSIVE ATTACK

4. 11. 2009 BRATISLAVA – SIBAMAC ARENA

VSTUPENKY/TICKETS v predji!

Bratislava, 29. septembra 2009

PREDKAPELOU MASSIVE ATTACK JE MARTINA TOPLEY-BIRD

Triphopoví géniovia Massive Attack, ktorí sa po fantastickom úspechu spred troch rokov opäť chystajú 4.novembra 2009 koncertovať na Slovensku, sa rozhodli pozvať ako špeciálneho hosťa resp. predkapelu speváčku Martinu Topley-Bird.
Táto Britka na seba po prvý krát upozornila, keď sa ako vokalistka objavila na debutovom albume Maxinquaye trip-hop pioniera Trickyho, ktorý s Massive Attack tiež spolupracoval. Spolupráca s Trickym pokračovala aj na ďalších troch jeho albumoch. Po tom, ako sa v roku 1998 profesionálne aj súkromne rozišli, začala Martina pracovať na jej sólovej kariére. Debutový album pod názvom Quixotic sa jej však podarilo vydať až v roku 2003, pričom si ho sama aj produkovala. Stretol sa s vrelým prijatím zo strany kritikov aj poslucháčov a bol v úzkom finále na cenu Mercury Music Prize. Jej druhý sólový album vyšiel po päťročnej prestávke v máji roku 2008 pod názvom The Blue God. Prvý singel z tohto albumu „Carnies“ dokonca dosiahol 20.priečku UK Indie Charts.
V roku 2009 Martina začala spolupracovať s Massive Attack. Skladba „Psyche“, kde je Martinu počuť ako vokalistku, sa objaví na ich dlhoočakávanom albume. Na jesennej túre je Martina Topley-Bird nielen ako špeciálny hosť, ale je aj vokalistkou Massive Attack.
A ešte jedna zaujímavosť: Martinina skladba „Need One“ bola minulý rok použitá v reklamnej kampani odevnej spoločnosti H&M.

Súťaž pre fanúšikov
Generálnym partnerom koncertu kapely Massive Attack  je spoločnosť Orange Slovensko, ktorá pripravila v súvislosti s touto hudobnou lahôdkou pre jej fanúšikov aj zaujímavú súťaž s názvom Orange svojim, kde môžu zákazníci Orangeu hrať o 60 vstupeniek na koncert. Súťaž bude trvať od 1. do 25. októbra 2009 a 30 víťazov dostane po 2 vstupenky pre seba a svojho blízkeho.
 
O projekte Orange Music Live
Orange prostredníctvom svojho projektu Orange Music Live pozýva na Slovensko pravidelne hviezdy svetovej hudobnej scény. Šnúru hip-hopových lahôdok odštartoval Orange v roku 2006 megakoncertom populárnej skupiny The Black Eyed Peas. Po nich navštívil Slovensko nekorunovaný kráľ amerického hip-hopu Jay-Z, dance-hallová legenda Sean Paul či jeden z najvýraznejších predstaviteľov celosvetového rapu a kráľ západného pobrežia americkej scény Snoop Dogg. Vďaka Orangeu vystúpil na Slovensku v roku 2007 až dvakrát legendárny Joe Cocker a Bratislavu navštívila aj jedna z najväčších hviezd súčasnej americkej pop-music – speváčka Rihanna. Minulý rok si mohli fanúšikovia vychutnať dva skvelé koncerty a naživo si zaspievať so svetoznámym rockerom Lennym Kravitzom a soulovou divou Aliciou Keys. Okrem zvučných mien svetovej pop-music podporil Orange v minulosti aj ďalšie hudobné podujatia ako napr. koncert vynikajúceho kanadského speváka Bryana Adamsa, turné domácej legendy Mekyho Žbirku, koncertné turné slovenskej hip-hopovej špičky H16 a Rytmusa, novú verziu kultového muzikálu Neberte nám princeznú a mnoho ďalších projektov.

Top