HT, Karpina + hostia - Minikvas tour

Karpina a HT už dnes v Košiciach, zajtra v Žiline!

Bratislavská rocková kapela KARPINA prichystala spolu so žilinským HT dva spoločné koncerty a odpália to práve dnes! Po prvýkrát sa v exkluzívnej kombinácii predstavia dnes večer v Košiciach, v klube Collosseum. Hneď zajtra, 17. októbra, si dajú repete v žilinskom Smerr pube. Obe vystúpenia sa ponesú pod osvedčenou značkou MINIKVAS tour 2009!
Prednedávnom vyšla dlho očakávaná hudobná novinka z dielne KARPINY s názvom 3PTYCH.SK. CD obsahuje pesničky ako Ing.Horváth, Pysky, Sokol či singel Júlový sneh, ktorý si obľúbili aj viaceré slovenské rádiá. Materiál na nový album zbierala Karpina posledné 2 roky. Z množstva nových a vtipných pesničiek, ktoré Karpina predstavila fanúšikom na živých koncertoch, sa minimálne dve dočkajú aj videoklipov: Júlový sneh a Vianočná. Koncerty Karpiny sú už tradične plné rekvizít, špeciálnych efektov a projekcií.
Skupina HT priviedla svoje hudobné dieťa na svet na jar. Album Biele noci – Vlčie roky slávnostne uviedli do života Franta Černý a Karel Holas z kapely Čechomor. Spojitosť tejto dvojice vážených českých hudobníkov a slovenskej rockovej kapely nebola náhodnou. Karel Holas patrí nielen v Čechách k veľkým autoritám v rámci hudby. Absolvent brnenského hudobného konzervatória hral v skupinách ETC, ZOO, Tři sestry či Dobrohošť. HT spolu s Karlom Holasom na krste predstavili aj nový singel – nádejnú rádiovú skladbu Ešte stále žijem. Pesnička je unikátnym duetom rockového HT a folkového Čechomoru. Nové hudobné dielo žilinského “HT-čka”vznikalo vrátane nahrávania a postprodukcie vyše šesť mesiacov. Album obsahuje 2 CD disky, na prvom disku je 10 nových skladieb, na druhom sú raritné archívne a nikdy nevydané skladby.
Spoločnosť týmto dvom pilierom alternatívnej rockovej scény na Slovensku budú robiť aj kapely Kotúče DM, Vandali a Alternatiwe. Vstupenky na oba koncerty sú v predaji v sieti Ticketportal. Ako Karpina, tak aj HT však už teraz plánujú aj tretí koncert. V Bratislave by ho chcela Karpina spojiť aj s oficiálnym krstom nového albumu. Dátum ani miesto však zatiaľ nie sú známe.

KARPINA na internete:
http://www.karpina.sk

HT na internete:
http://www.hotentoten.sk

MINIKVAS tour 09:
16. október, Košice – Collosseum, Karpina, HT, Kotúče DM, Alternatiwe
17. október, Žilina – Smerr pub, Karpina, HT, Kotúče DM, Vandali

Vstupenky/tickets na HT, Karpina + hostia - Minikvas tour

Top