Leonard Cohen prinesie jar na Slovensko!

Leonard Cohen prinesie jar na Slovensko!

Dobrého nie je nikdy dosť. V prípade Leonarda Cohena to platí dvojnásobne. Aj preto sa druhýkrát vráti do našich končín. Jeho minuloročný augustový koncert  vyvolal takú vlnu nadšenia (ale aj dojatia, sĺz a ďalších emócií), že fanúšikovia takpovediac dotlačili agentúru Vivien, aby vystúpenie kanadského barda zopakovala. Želania boli vyslyšané, maestro bol myšlienkou nadšený, a tak 13. marca v bratislavskej Incheba Expo Aréne znova predstúpi pred svojich fanúšikov.

Leonard Cohen zavíta na Slovensko v rámci svojho ďalšieho koncertného turné. Zdá sa, že aj napriek pokročilému veku (tento rok bude mať 76!) by mu energiu a životnú silu mohli závidieť aj jeho podstatne mladší kolegovia. Cohen vyrazí do sveta prvého marca 2010. Turné odštartuje vystúpením vo Francúzsku a zakončí ... to asi nevie ani on sám. Kým ho budú ľudia vnímať tak fantasticky, ako sa ukázalo aj minulý rok v Bratislave, bude zrejme koncertovať do úplného konca.

Slovenskí fanúšikovia sa Cohenovej lyrickej muziky a spievanej poézie očividne nevedeli a nevedia nabažiť. Za všetko hovorí jeden z mnohých ohlasov, ktoré sa po minuloročnom koncerte objavili na portáli sme.sk: „Jeho hlas znie ako zamatovy závoj a jeho oči žiaria ako perly. Aj ľadovec by sa pri ňom roztopil.“ To sú slová o človeku, ktorý by podľa zaužívaných konvencií mal už byť usadeným dôchodcom, prípadne milým starčekom. Cohen je jednoducho pojem sám o sebe.

O tom, aký obrovský status Leonard Cohen má, svedčí aj veľký záujem o vstupenky. Okamžite po prvej informácii a začatí predpredaja idú doslova na dračku. Koncert je síce až o necelé dva mesiace, no už teraz je zrejmé, že kto sa nepoponáhľa, ten spievajúceho básnika z Kanady naživo neuvidí. 

Cohen predvedie svoje umenie 13. marca 2010 v Incheba Expo Aréne v Bratislave. Vstupenky sú v predaji na webe www.ticketportal.sk.

Top