GÁBOR PRESSER – poprvýkrát v Bratislave


Gábor Presser je najväčšia maďarská hudobná hviezda posledných štyroch desaťročí – autor nezabudnuteľných hitov, skvelý klavírista, sugestívny spevák, obľúbený producent, a vtipný glosátor. V šesťdesiatych rokoch bol členom a autorom prvých albumov skupiny Omega, neskôr sa s vlastnou rockovou kapelou LGT etabloval aj v Západnej Európe a USA. Do Bratislavy zavíta so svojím intímnejším sólovým programom “Piesne a príbehy”. Na koncert je k dispozícií iba limitovaný počet lístkov.

Napriek tomu že Gábor Presser je na výslní už vyše 40 rokov, jeho prvý sólový koncert sa uskutočnil pred rokom. Po niekoľkých grandióznych vystúpeniach s desiatkami hudobníkov a zboristov na pódiu sa rozhodol  pre divadelnejšie prostredie, v ktorom zahrá osobný, komorne aranžovaný výber z množstva svojich rockových a popových hitov, muzikálových, divadelných a filmových melódií.

Koncert sa uskutoční  14. marca  2010 o 19:00 hod. v Spoločenskej sále PKO, k tejto príležitosti špeciálne upravenej. PKO bolo vybraté na  želanie samotného umelca – ako dlhoročný a stály návštevník Bratislavských jazzových dní si tento priestor veľmi obľúbil. Ide o jedinečnú možnosť uvidieť a vypočuť si Gábora Pressera naživo, nekoncertuje často, a vždy ide o výnimočnú udalosť. “Piesne a príbehy” je exkluzívny dvojhodinový program nielen pre pamätníkov – napriek záplave zahraničných mien len zriedkakedy zavíta do Bratislavy umelec takých kvalít ako Gábor Presser.


 

Top