Art of Livin - Tetzepi

Art of Livin - Tetzepi
v Klube za Zrkadlom
7.3.2010 o 20:00 hod. 

Po dvoch rokoch čakania sa na Slovensko vracajú Tetzepi – fenomenálny holandský free-jazzový orchester. Ich beznádejne vypredaný koncert z pred dvoch rokov spôsobil medzi jazzovými priaznivcami vlnu nadšenia a patril medzi najvydarenejšie podujatia sezóny.
V krajine tulipánov má táto 15-členná amsterdamská formácia zvučné meno a je známa predovšetkým svojim inovatívnym prístupom k hraniu a energickými živými vystúpeniami. Žánrovo sa kapela pohybuje v rozmedzí free jazzu, klasického big bandu, kolektívnych improvizácii a  strhujúcich sólových výstupoch. Hudobníci z Tetzepi majú radi prekvapenia a preto časť programu vzniká priamo na pódiu. Publikum sa zároveň môže tešiť na inštrumentálne dokonalú jazzovú živelnosť.
Orchester má v zostave neuveriteľnú 10-člennú dychovú sekciu, ktorú dopĺňa klavír, gitara a rytmická sekcia (basa/kontrabas, bicie) Nájdeme tu popredné mená holandskej jazzovej scény ako George Pancras, Esmee Olthuis, či Bastiaan Wolftjer.
Či je človek fanúšikom klasického jazzu, free jazzu, improvizovanej hudby alebo energických živých vystúpení koncert TETZEPI je vždy nezabudnuteľným a neopakovateľným zážitkom. Pre tých, ktorí sú zvedaví na hudobné ukážky, je možné nájsť ich na
www.tetzepi.nl v sekcii CDs.

Vstupenky/Tickets na podujatie Art of Livin - Tetzepi.

Top