ELTON JOHN

Sir Elton John vystúpi v júni v Košiciach!

Ďalšia hudobná lahôdka tohto roka! Anglický spevák, skladateľ a klavirista, ktorému od roku 1997 patrí prvé miesto za najpredávanejší singel všetkých čias sa po 5-tich rokoch vracia na Slovensko, tentoraz však bude spoločne so svojou skupinou ponúkať svoje najväčšie hity 22.júna v košickej Steel Aréne!

Do Košíc pricestuje jeden z najúspešnejších sólových umelcov v histórii populárnej hudby  spoločne so svojou skupinou v rámci turné, ktoré začne už 3.apríla na americkom kontinente.

Sir Elton Hercules John, nositeľ Radu britského impéria, anglický popový spevák, skladateľ a klavirista oslávi tento rok presne 25.marca už 63 rokov. Jeho profesionálna kariéra trvá viac ako 40 rokov a k jeho najznámejším skladbám patria „Rocket Man“ a „Tiny Dancer“ zo začiatku 70.-tych rokov, ale predovšetkým hity „Daniel“, „Sacrifice“, „Nikita“, „I´m Still Standing“ alebo „Can You Feel The Love Tonight“, ktorá bola ocenená Oscarom a zaznela v megaúspešnom animovanom filme „Leví kráľ“.

Iba jeden umelec môže mať najviac predaných singlov všetkých čias a od roku 1997 drží tento rekord práve Elton John za skladbu „Candle in the wind“, ktorú napísal so svojim dvorným textárom Bernie Taupinom pôvodne ako poctu pre Marylin Monroe v roku 1973.
Remake singla vznikol pri tragickej udalosti, ktorá otriasla celým svetom a milióny ľudí, ktorí videli Eltonovo jediné predstavenie tejto piesne, boli dotknutí jeho bolesťou. Singel „Candle in the Wind 1997“ je Eltonova a Bernieho srdcelámajúca pocta princeznej Diane, z ktorého sa predalo viac ako 33 miliónov kópií.
Celkovo sa všetkých jeho nahrávok po celom svete predalo viac ako 200 milionov kópií!

V roku 1998 mu bol kráľovnou udelený šlachtický titul za jeho “hudobnú a charitatívnu činnosť ”.

Vstupenky na tento jedinečný koncert v Steel Aréne Košice budú v predpredaji v sieti Ticketportal už od 12.marca v cenách od 30 ,- €.

Top