JOHN MAYALL v Bratislave

19. júna  bude žijúca legenda bluesu a bluesrocku opäť na Slovensku ! 
V rámci tohtoročného turné odohrá  60  koncertov  a zavíta aj  do Bratislavy.

Naposledy tu koncertoval pred trinástimi rokmi vo vypredanej športovej hale na Pasienkoch. Odvtedy vydal niekoľko ďalších  zásadných albumov, odohral stovky koncertov, čím potešil milióny fanúšikov kvalitnej hudby na celom svete.
Mayall  je geniálny hudobník, nechce sa nechať zviazať ani konvenciami ani žánrovými predsudkami, inšpirujú ho  okrem bluesu a bluesrocku  aj jazz, funk, jazzrock či fusion.  Okrem talentu, skúseností a energie aj preto je dodnes jednou z najväčších koncertných hviezd na svete. Navyše osobne odštartoval kariéry ďalších megahviezd, ktorí s ním spolupracovali predovšetkým v šesťdesiatych rokoch,  ako Eric Clapton a Jack Bruce (neskôr založili Cream), Mick Taylor (neskorší člen Rolling Stones), Peter Green a John McVie (neskôr založili Fleetwood Mac), Andy Fraser (Free), Jon Hiseman, Dick Heckstall-Smith a Henry Lowther (Colosseum) a mnoho ďalších. Mayall mal neomylný cit pre budúce hudobné osobnosti, a účinkovanie v jeho skupine fungovalo aj ako účinný katalyzátor pre vznik nových kapiel.
Johna Mayalla  na koncerte v Bratislave bude doprevádzať  New Band, ktorého členmi sú legendárny gitarista Rocky Athas, basgitarista Greg Rzab, bubeník Jay Davenport a klávesák Tom Canning.
Či ste vášnivým zberateľom jeho albumov, alebo poznáte iba niekoľko Mayallových evergreenov –  koncert 19. júna musíte vidieť.

Vstupenky  budú v predaji čoskoro !

Top