UPRISING REGGAE festival

Dátum/Date: 27. - 28. august 2010
Miesto/Place of festival:
Bratislava, Zlaté Piesky
Cena/Price:
SPECIAL!!! Limitovaná séria lístkov za 17 Eur!!! Cena sa bude zvyšovať!

Line Up:
Dub Incorporation (FR), Cali P (GL), Ras Charmer ft. Ginjah (JAM), Cornerstone Roots (NZ), U-Cee (DE), Braintheft (DE), Mr Cocoman (CZ) ... tbc

Je to tu!!! Predpredaj na najvačšie Slovenske letné povstanie sa spustil.
Tradične na záver leta - 27. a 28. augusta - sa budú bratislavské Zlaté Piesky znovu otriasať v exotických karibských rytmoch. Reggae, dancehall, hip-hop, ska, dub, dubstep, jungle a latino - všetko doplnené o pozitívnu energiu a nezameniteľnú atmosféru v atraktívnej lokalite. Pripravujeme pre Vás velké mená spomínaných žánrov.
Ako prvého potvrdeného headlinera Vám s radosťou oznamujeme francúzsku fenomenálnu kapelu DUB INCORPORATION. Kapela označovaná ako 'francúzske reggae', ovplyvnená však rôznymi kultúrami. Kapela, ktorá vypredáva štadióny, a nám je cťou, že sa na Uprisingu predstaví v slovenskej premiére. Ďaľším potvrdeným lákadlom festivalu je CALI P. Rodák z Guadeloupu, prezentujúci moderné reggae a dancehall v strhujúcej energickej show.
Tešiť sa možete aj na návštevu z Jamajky - RAS CHARMER a GINJAH, sprevádzaní kapelou Fireman Crew. Môžete očakávať melancholickú baladu, ale aj nefalšovaný energický diktát. Naše pozvanie prijal aj nemecký U-CEE so svojou THE ROYAL FAMILLY. Táto skupina, fungujúca od roku 1995 pod menom King Banana, sa rozhodla minulý rok zmeniť meno. Z pôvodného ska a rocksteady sa preorientovali na reggae a dancehall a odprezentujú nám ho vo veľkom štýle. Obrovským prekvapením leta bude vystúpenie vynikajúcej maorskej skupiny z ďalekého Nového Zélandu CORNERSTONE ROOTS. Táto kapela bude príjemným a pohodovým spestrením festivalu. Veľmi zaujímavý undergroundový berlínsky projekt BRAINTHEFT, ako čerešnička na torte pre všetkých dub maniakov či 'dubheads'. Ako sami uvádzajú, vznikli v roku 2016 a vrátili sa v čase, aby u nás odpálili efektnú audio-vizuálnu show. Ako reprezentant lokálnej scény sa tentokrát predstaví MR COCOMAN & SOLID VIBES z Čiech.
Ďaľších interpretov Vám postupne zverejníme.

Okrem hlavného stagu na Vás čaká dancehallový stage a dubový stage, ktorý si zobrali pod záštitu poprední britskí producenti a soundsystém MUNGOS HIFI. Naozaj až zo Škótska privezú svoj chýrny zvuk.

Samozrejme, že nebudú chýbať ani sprievodné atrakcie. Futbalový a volejbalový turnaj, exibícia bikerov a skaterov na U-rampe. Vášnivá salsa, energická capoiera, exotické kuchyne, pouličné umenie, krásne baby, pohodová atmosféra, interpreti najvyšších kvalít. Uprising práve pre vymenované súčasti nie je festivalom len pre milovníkov reggae či hiphopu. Uprising je to ideálne miesto a čas na príjemnú rozlúčku s letom 2010, kde si naozaj každý nájde to svoje.

Odporúčame zakúpiť lístok v predpredaji, pretože kapacita ľudí na Zlatých Pieskoch je limitovaná.
Tešíme sa na Vás!!!
Vstupenky / Tickets na UPRISING REGGAE festival

Viac info na www.uprising.sk

Top