Easthetic festival

Easthetic festival

MICHALOVCE- Headlinerom prvého ročníka multikultúrneho Easthetic festivalu na Zemplínskej šírave (25. - 26. júna 2010) bude francúzska skupina Nôze. Dvojica Nicolas Sfintescu a Ezéchiel Pailhes ponúkne na brehu „slovenského mora“ nepochybne okúzľujúcu elektronickú šou. Pre mnohých už roky známi hudobníci kombinujúci džez či balkánske rytmy s elektronikou sa v roku 2009 pripomenuli vydaním remixov singla You Have To Dance a rok predtým albumom Songs on the Rock. Źánrovo by sa dal zaradiť k housu, experimentálnej či minimalistickej elektronike. Aj na Eastheticu by mali zaznieť najznámejšie skladby z tejto nahrávky ako Remember Love alebo Danse Avec Moi. Popri skladaniu vlastných piesní pracujú Nôze aj na remixoch iných interpretov. V minulosti takto prerobili napríklad skladbu No You Girls od kapely Franz Ferdinand.
Okrem Nôze sa na premiérovom Easthetic festivale v stredisku Lúč predstaví zo zahraničných interpretov medzinárodná formácia Realistic Crew z Budapešti a progresívna česká hip-hopová skupina WWW. Z domácich interpretov na hlavnom pódiu Easthetic festivalu vystúpia kapely Lavagance, Talkshow, The Uniques, Billy Barman, Home Made Mutant, Chiki liki tu-a, Puding pani Elvisovej, The Swan Bride, The Autumnist, Amphibios, La3no Cubano, muzikant Marián Čekovský, raperi Vec, Zverina a Tomáš Hafner alias Haf či drum and bassoví dídžeji B-Complex a L Plus. Easthetic festival, ktorý chce byť alternatívou ku komerčným hudobným prehliadkam na východe Slovenska, poskytne priestor aj fanúšikom tanečnej hudby a to pod druhým stageom Nu Spiritu DJ-a Kineta.
Na svoje si však neprídu iba fanúšikovia kvalitnej hudby. Návštevníci si budú môcť pred začiatkom letných školských prázdnin pozrieť i filmy, zúčastniť sa maliarskych i sochárskych workshopov, vyskúšať si streetart. Priestor dostanú aj divadelníci, konkrétne pantomimická skupina DETO, študenti DAMU z Prahy a pre najmenších bude pripravené bábkové divadlo. Košickí divadelníci sa predvedú tragikomédiou Šóška a pečené zemiaky o korupcii v súčasnom športe, v ktorej hlavnú úlohu stvárni herec Peter Cibula. O bábkové divadlo pre dospelých sa postará Dezorzovo lútkové divadlo. Svoje diela na Eastheticu predstavia zástupcovia Medzinárodného festivalu animovaných filmov Fest Anča a o.z. Ľudia proti rasizmu. Návštevníci si budú môcť pozrieť i oceňovaný dokument Arsy-Versy.
Počas mája bude permanentka na festival stáť 15 eur, v júni 17 eur a na mieste 19 eur.

Vstupenky/Tickets na podujatie Easthetic festival

Top