Truck Aréna 2010

Vidiek sa predstaví na Truck aréne!
Dátum/Date:
18. - 19. júna 2010 brány sa otvarajú 18. júna od 12:00hod
Miesto/Place of festival: Letisko Pieštany
Cena/Price: 13€ (cena sa bude zvyšovať!)

Bratislavská kapela Vidiek sa už čoskoro predstaví na festivale veľkých aut na Truck aréne v Piešťanoch. Vidiek je slovenská hudobná skupina, ktorá vznikla v roku 1987 v Rovinke pri Bratislave z niektorých bývalých členov skupiny Ventil RG.
Skupinu ešte stále pod názvom Ventil RG založil Jano Kuric a Oňo Tomčala (bicie), neskôr sa k nim pripojil Kamil Grebeň (basgitara), Richard Jajcay (gitara), Peter Dobrota a Peter Sojka (obaja klávesy). V roku 1988 skupina už pod názvom Vidiek vydala svoj debutový album Nechajte si ju. Na albume sa okrem iných skladieb nachádzal niekdajší hit Ventilu RG „Fajčenie škodí zdraviu“ ale aj prvý hit kapely s názvom „Vidiečan“. Ďalší, tentoraz eponymný, album skupine vyšiel v roku 1994 (skladby: „Rudy & Hilda“, „Anglická“, „Všetko bezhlavé sa rozmnožuje“...). Po ňom nasledovali ešte albumy Štyry (1997), Výber (2000), ktorý bol ocenený Zlatou platňou a v roku 2003 ďalší s názvom Nové časy. Po vydaní albumu Nechajte si ju zo skupiny Vidiek odišiel Peter Sojka, ostatní členovia hrávajú spolu dodnes.

Hlavným spevákom skupiny Vidiek je Ján Kuric - slovenský spevák, textár a skladateľ. Narodil sa 7. januára 1963. Má za sebou aj jeden sólový projekt - album Cigánsky plač, ktorý nahral spolu s rómskou speváčkou Věrou Bílou.

Okrem hudby je skupina Vidiek charakteristická aj svojimi pódiovými vystúpeniami, ktoré Vám radi predvedú i na Trcu aréne a sú štylizovanou paródiou karikatúry správania, obliekania a vystupovania vidieckych hudobných zoskupení. Niektoré skladby z ich repertoáru tiež parodujú spôsob prejavu vidieckych hudobných skupín, príkladom je pieseň s názvom „Anglická“, ktorej v angličtine spievané frázy a refrén znejú ako fonetická napodobenina od interpreta, ktorý nepozná jazyk. Tento štýl spevu anglických hitov je u vidieckych zábavových kapiel bežný dodnes.

Kapela odohrala nespočetné množstvo koncertov na Slovensku, v Čechách, ale aj v USA a Veľkej Británii. Najnovšie sa chystá na podujatie Truck aréna v Piešťanoch, ktoré sa uskutoční už 18.-19.júna 2010.
Info: www.truckarena.sk

Vstupenky/tickets na podujatie Truck Aréna 2010 v predaji!

Top