Club des Belugas a Brenda Boykin

V Bratislave vystúpia Club des Belugas a Brenda Boykin

V piatok 4.júna 2010 sa v design factory v Bratislave bude konať 2. ročník E.ON Jazz Night 2010. Vystúpia tri skvelé jazzové zoskupenia - Veronika Harcsa Quartet z Maďarska, slovenská zostava Groove 43 a medzinárodný projekt z Nemecka - CLUB DES BELUGAS s nezameniteľnou BRENDOU BOYKIN.

Tohoročná E.ON Jazz Night bude skvelým zážitkom pre každého, kto má rád jazz a jeho súčasné fúzie s inými žánrami. Výber účinkujúcich poteší každého – od vyznávačov pomalého a pokojného smooth jazzu až po milovníkov horúcich mixov jazzu, bossanovy a swingu. Ten prinesie nezameniteľný hlas americkej speváčky Brendy Boykin, ktorá vystúpi s kapelou Club des Belugas. Spoločne pôsobia v Nemecku od roku 2005. Vydali 5 albumov, posledným je Zoo Zizaro z minulého roka. Brenda Boykin vydala sólový album Chocolate and Chilli a v roku 2005 ju na Montreux Jazz Festivale vyhlásili za najlepšiu vokalistku roka. Club des Belugas kombinujú európsky lounge a nu-jazz s brazílskymi rytmami, swingom a soulom. V ich tvorbe nájdete inšpiráciu hudbou rokov 50-tych, 60-tych aj 70-tych, avšak znejú až neuveriteľne súčasne aj tanečne. Ich koncerty sú skutočným energickým zážitkom.
Okrem nich sa predstavia maďarskí Veronika Harcsa Quartet, slovenské zoskupenie Groove 43 (Peter Belák, Peter Kohout a DJ Wychitawacs) a DJ Kinet z bratislavského Nu Spirit Baru.
Príďte a neoľutujete. Jazzová noc v design factory sa končí až ráno – a nie hocijako, ale raňajkami – horúcou kávou s koláčikmi pre každého!
Lístky sú v predaji v sieti Ticketportal.

Club des Belugas je medzinárodné teleso pôsobiace v Nemecku. V roku 2002 ho založili Maxim Illion a Kitty the Bill. Debutovali albumom Caviar at 3 a.m., za ktorým nasledoval Minority Tunes (2003) a získanie statusu nu-jazzovej hviezdy, čomu napomohli aj hit hip hip chin chin a Gadda Rio (č. 1 v nemeckej Club Charts). Club des Belugas kombinujú európsky lounge a nu-jazz s brazílskymi rytmami, swingom a soulom. V ich tvorbe nájdete inšpiráciu hudbou rokov 50-tych, 60-tych aj 70-tych, avšak znejú až neuveriteľne súčasne aj tanečne.
Brenda Boykin je jedným z najzaujímavejších jazzových hlasov súčasnosti. V roku 2oo5 ju na festivale Montreux Jazz Festival vyhlásili za najlepšiu vokalistku roka. Pôvodom je Američanka, od roku 2oo4 žije v Nemecku a s Club des Belugas spolupracuje od roku 2oo5. V roku 2oo8 nahrala vlastný album Chocolate and Chilli, ktorý stanica BBC označila za album roka.

Line-up
warm-up by DJ Kinet /SK, Nu Spirit
Veronika Harcsa Quartet /HU
Groove 43 /SK
CLUB DES BELUGAS QUINTET with BRENDA BOYKIN /DE
Live DJ Night: Club des Belugas Soundsystem & DJ Kinet

Detaily
dátum: 4. jún 2010, piatok, 20.00-04.00, miesto: design factory, Bottova 2, Bratislava
organizátor: design factory, generálny partner: Západoslovenská energetika, a.s.
hudobná dramaturgia: Martin “Pyco” Rausch

Kontakt viac informácií:
Lea Hurbanová, hurbanova@designfactory.sk, +421 907 666 716, www.designfactory.sk/jazz

Vstupenky/tickets na  E.ON Jazz Night

Top