Beckovské Slávnosti

Kult s názvom Beckovské slávnosti.

Už po 10. krát sa v malebnej obci Beckov, vzdialenej 6 km od Nového Mesta nad Váhom uskutoční jedno z najkultovejších podujatí na Slovensku - Beckovské slávnosti .Tento ročník bude nielen jubilejný , ale aj trochu iný. Organizátori sa rozhodli, aj napriek finančnej a hospodárskej kríze rozšíriť spektrum atrakcií, a hlavne znížiť vstupné.
 Len za 4 € v predpredaji sa bude možné počas troch dní - 9.10.11. júla 2010 nielen započúvať na hudobnom pódiu do skvelých slovenských skupín GLADIÁTOR, POLEMIC, Fuera Fondo a ďalších ale aj vzhliadnuť, či zapojiť sa do množstva najrôznejších atrakcií.
Ako každý rok aj tento zaplnia dedinu remeselníci s ich výrobkami, ktoré  si môžete zakúpiť, či obzrieť ich výrobu. Rovno pod skalným bralom hradu Beckov vás uchvátia stredoveké šermiarske súboje, reprodukcie dobovej vojny a workshopy  pre deti a rodičov v podaní
Bludných rytierov.
Novinkou Beckovských slávností 2010 budú Majstrovstvá sveta v hode vidlami s názvom VIDLOMET, na ktorých má šancu každý z prihlásených stať sa majstrom sveta. Tento netradičný šport si za 5 rokov svojej existencie získal mnoho fanúšikov a je jednou z hlavných atrakcí Agokomplexu v Nitre.
Ďalšou novinkou budú okrem netradičného kopania futbalových pokutových kopov aj tradičné diskusné fóra, kde prebehnú prezentácie na rôzne témy ako cestovanie v podaní známeho slovenského cestovateľa a rodáka z Beckova p. Ondrejoviča alias Becka, ďalej témy ako - vikingská kuchyňa, horská cykloturistika, jaskyniarstvo a iné.
Záverečný deň sa bude niesť v pokojnej atmosfére dobového remeselného jarmoku, svätej omše v miestnom kostole, dychovej hudby a prestížneho futbalového stretnutia Beckov and friends proti výberu sveta. Samozrejme, že nebude  chýbať  ani chutné občerstvenie pre všetky mlsné jazýčky..
V minulých rokoch navštívilo Beckovské slávnosti mnoho  návštevníkov, ktorým sa akcia zapáčila a odchádzali s peknými zážitkami. Prídite sa presvedčiť, že aj v tomto roku naplnia Beckovské slávnosti vaše očakávania. Znovuoživením tradície hodláme oživiť Ducha miesta (genius loci Beckov).
Vstupenky na Beckovské Slávnosti.

Top