PETER a LUCIA rocková opere

PETER a LUCIA ožívajú v novej rockovej opere
KOŠICE 9. decembra 2010 STEEL ARÉNA od 19:00 (slovenská premiéra)


Nesmrteľný príbeh lásky Petra a Lucie zo slávnej Rollandovej protivojnovej novely ožije v podobe  rockovej opery s talianskym názvom Pietro e Lucia. Jej novodobým posolstvom je výzva k spoločnému zápasu ľudí všetkých kontinentov proti medzinárodnému terorizmu a lokálnym vojnám. Slovenská premiéra tohto unikátneho diela sa uskutoční vo štvrtok 9. decembra  ako jediné predstavenie v tomto roku v Steel Aréne Košice. Oficiálnu záštitu nad celým projektom prevzal slovenský prezident Ivan Gašparovič.
Na monumentálnej 360 stupňovej scéne, využívajúcej najmodernejšie 3D technológie, 3D animácie a grafiky, vystúpi viac ako 150 špičkových umelcov. Rocková opera bude uvedená v slovenskej premiére v materinskom jazyku opery, čiže v taliančine, no samozrejme so slovenskými titulkami.
Pod taktovkou charizmatického talianskeho dirigenta Marcella Rotu, ktorý je dvorným dirigentom svetoznámeho tenoristu Andrea Bocelliho, sa uprostred košickej haly  predstavia operné hviezdy z Milana, Ríma, Florencie, Monte Carla, Barcelony, Prahy a Bratislavy a tiež špičkoví baletní sólisti z Moskvy. Spolu s Českým národným symfonickým orchestrom Praha a Českým filharmonickým zborom Brno, vedeným zbormajstrom Petrom Fialom, uvidíme naživo sólového gitaristu anglickej popovej hviezdy Lily Allen Jamesa Nisbeta, vynikajúceho nemeckého basového gitaristu Larsa Lehmanna, známeho zo spolupráce s Orchestrom Jamesa Browna a multiinštrumentalistu Ossyho Pfeiffera z „mesta rocku“ – Hannoveru. V rockovej sekcii sa nám predstaví tiež špičkový slovenský klavirista Juraj Tatár a o navodenie atmosféry starého Paríža sa postará akordeónový virtuóz Michal Červienka
Originálnu hudbu a libreto k Pietrovi a Lucii napísal slovenský skladateľ Dušan Rapoš, autorkou textov árií je obľúbená česká herečka a poetka Eva Vejmělková. Prebásnenia textov árií do taliančiny sa ujal básnik a muzikant Armando Calvia z Turína. Na choreografiu diela bol oslovený Jaroslav Moravčík.
2 CD Pietro e Lucia dostane každý divák zdarma.

www.pietroelucia.com

Vstupenky už čoskoro v predaji v sieti Ticketportal SK

Top