ČERVENÍK

Karel Gott ruší svoje vystúpenie na festivale ČERVENÍK!
Jubilejný 45.ročník festivalu Červeník bude nakoniec bez účasti Karla Gotta! Prekvapujúce oficiálne vyjadrenie jeho manažmentu dostali organizátori festivalu v týchto dňoch najskôr emailom, na ceste poštou je vraj aj oficiálny list. Organizátor  napriek tomu, že do začiatku festivalu ostáva doslova pár dní toto rozhodnutie plne rešpektuje a už pracuje na okamžitom oslovení adekvátnej náhrady.
„Po oznámení, že Karel Gott vystúpi na tomto festivale, sa pre veľký záujem Gottových fanúšikov usporiadateľ rozhodol premiestniť koncert z amfiteátra na futbalové ihrisko. Tým bola porušená /zmenená/ pôvodná dohoda, ktorá mala nádväznosť na zmluvu bratislavského koncertu K.Gotta a E.Urbanovej dlhodobo pripravovaného na začiatok novembra. K.Gott sa teší na stretnutie s fanúšikmi na inom mieste a želá organizátorom, aby sa im tohtoročný, ale aj budúce ročníky festivalu vydarili. Koncert v Myjave 6.8. na pomoc proti povodniam sa uskutoční, tak ako bol naplánovaný. “ takto vyzerá doslovné vyjadrenie, ktoré usporiadateľskej agentúre DUNA zaslal manažment Karla Gotta.
Zronený hlavný organizátor Dušan Drobný s námahou hľadal slová, ktorými by aspoň krátko vzniknutú situáciu komentoval: „Ťažko sa mi na to reaguje, snažili sme sa len, aby si tento koncert na našom festivale mohlo vychutnať čo najviac „maestrových“ fanúšikov. Je nám strašne ľúto, že to takto dopadlo, ale plne toto rozhodnutie rešpektujeme. Do začiatku festivalu ostáva už iba týždeň, ale ešte pracujeme na doplnení zatiaľ známych headlinerov o ďalšie meno, alebo mená a verím, že sa nám to aj kvôli ľudom, ktorí pravidelne navštevujú Festival ČERVENÍK ešte podarí. Tento jubilejný ročník, by si to určite zaslúžil.“
Jeden z najstarších slovenských hudobných festivalov pod názvom Festival ČERVENÍK teda nakoniec nezažije festivalovú premiéru Karla Gotta , no napriek tomu nachystal na toto leto doteraz najhviezdnejšiu zostavu účinkujúcich. Medzi headlinerov zatiaľ patria THE GLITTER BAND a BONEY M. s Marciou Barrett.
Hlavné festivalové dianie Festivalu ČERVENÍK ostáva v dňoch 6.-7.augusta sústredené na futbalový štadión, kde sa okrem už spomínaných predstavia aj domáce festivalové hviezdy Horkýže Slíže, Desmod, Gladiator, Polemic, Arzén a mnoho ďalších...

Na námestí v samotnej obci Červeník doplní tú pravú festivalovú atmosféru ďalšie pódium, na ktorom sa od piatka dokonca až do nedele 8.augusta predstavia prevažne folklórne súbory z blízkeho i vzdialeného okolia.
Folklórna časť napokon vyvrcholí v nedeľu na treťom festivalovom pódiu v miestnom amfiteátri slávnostným galaprogramom, v ktorom sa okrem iných predstaví aj svetoznámy folklórny súbor Lúčnica.
Viac informácií o festivale v malej hudobníckej obci pri Hlohovci nájdete na stránke
www.festivalcervenik.sk.

Top