Rock pod kameňom

V piatok a sobotu - 13. a 14. augusta Sninské Rybníky už po ôsmykrát zaplnia účastníci hudobného festivalu Rock pod Sninským Kameňom.
Snina sa stane medzinárodným mestom, nakoľko okrem hudobných skupín z cudziny do mesta zavíta aj množstvo ich fanúšikov z Česka, Poľska, Maďarska a iných krajín.
Kapely sú známe, teraz organizátori doťahujú technické podmienky.
Len plocha pódia sa zväčšuje o 60 m2, pripravujú sa výbehy pre účinkujúcich, aby publikom malo lepší zážitok a aby aj kapely to mobli naplno rozbaliť.
Najviac vrások usporiadateľom narobili  technické ridery. Veď len špeciálna stolička Buttkitter, ktorú používa svetoznámy bubeník Mike Terrana sa na Slovensku a ani v Česku nenachádza a deň pred festivalom ju kuriér dopraví z Viedne. 
Gotthard vo svojich podmienkach taktiež požaduje ďalších osem gitár zn. Gibson Les Paul, okrem tých, ktoré si sami prinesú.
Pre tieto profi kapely je naozaj jedno, či hrajú v Londýne, Paríži, či v Snine. Vážia si svojich priaznivcov všade rovnako a aj profesionálny výkon chcú podať rovnaký.
Tarja bude mať pár dní po festivale  narodeniny, aj kvôli tomu tu cestujú jej fan cluby z rôznych krajín, aby jej vyjadrili podporu, odovzdali darčeky. Aj my sa pripájame k tejto udalosti, dali sme pre túto príležitosť vyrobiť špeciálnu pamätnú knihu, ktorá bude pri vstupe do areálu a kde každý fanúšik jej môže napísať venovanie. Samozrejme torta a Happy birthday od fanúšikov patrí k tomu.
O koľko náročnejšie sú tento rok technické podmienky, o to jednoduchšie sú požiadavky hviezd. Jediné, čo nás tento rok zaskočilo, sú špeciálne nápoje ako alcoholic apple cider, Gatorade. Všetko ostatné je v norme.
Veci ako kožené sedačky v šatniach, či kvetinová výzdoba, už považujeme za samozrejmosť.
 Kabát, Gotthard, Tarja budú mať aj zvukové skúšky, takže areál v piatok v noci a v sobotu doobeda bude uzavretý.

Viac info na : 
www.rockpodkamenom.sk
Vstupenky / tickets na Rock pod kameňom

 

Top